Scule de mână – Chop with Chris

scule de mana - mester lemn masa aniversara

Comunitatea celor care prelucrează lemnul este foarte activă în alte țări, are exponenți care meșteresc, filmează, publică prin intermediul rețelelor de socializare, Youtube sau bloguri specializate tot felul de idei, realizări și sfaturi pentru ceilalți potențiali meșteri de ocazie care le urmăresc activitatea.

Încerc să pornesc o astfel de comunitate pe acest blog, unde toți cei care activează ca persoane individuale în domeniul lemnului, dar și arhitecți și designeri care folosesc inspirat piese de mobilier din lemn masiv în amenajările lor.

stejar masiv
Comunitatea stejarmasiv

Nu doresc să creez o listă de anunțuri gratuite ci o comunitate de oameni care știu ceva despre acest domeniu, vor să împărtășească și unde cei interesați să poată să găsească soluții pentru nevoile lor, direct, de la reprezentanții unei bresle insuficient promovate. Portofoliile de lucrări vor fi temelia acestei comunități și sper că ne vom strânge, încetul cu încetul, tot mai mulți. Pentru că acest serviciu este complet gratuit, sper ca cei ce vor deveni membri ai comunității noastre să fie tot mai mulți, cu timpul, desigur. Pentru cei care cauta publicitate gratuită, îi rog să se abțină, voi șterge conturile create cu acest scop, exista spatii publicitare disponibile.

Ca exemplu, includ în acest articol, realizarea unei mese de sufragerie de către Chris, cel care este ușor de găsit online căutând ”Chop with Chris”. Omul prezintă într-un filmuleț pe repede înainte fabricarea unei mese tip bridge, cu legătură între picioare, foarte asemănătoare cu modelul Georgia care are picioarele trapez. Folosește doar scule de mână, inclusiv pentru găurire. Chris spune că în acest caz, electricul este ”over-rated”. A construit masa din elemente recuperate din lemn vechi de castan, pe care le prelucrează brut, rindeluind de mână inclusiv blatul. Îmbinările sunt cepuite sau în coadă de rândunică, este interesant de urmărit cum folosește fiecare scula de mână.

scule de mana - mester lemn
masa aniversara

Totul pare ușor, parcă te împinge un imbold să pui mâna pe ceva și să meșterești, Chris face ca totul să pară foarte simplu. Nu cred că a fabricat totul într-o zi și sunt sărite multe faze intermediare, insă rezultatul e chiar spectaculos și satisfacția enormă pentru un obiect realizat de unul singur. Nu aveți nevoie decât de scule de mană, dintre acelea care se află în posesia unui bărbat din orice gospodărie. Acele scule de mana care le vedeți în filmulețul de mai jos și nu le aveți sunt foarte ușor de procurat. O dalto se poate face dintr-o pilă lată veche, are oțel ab, bun.

Nu irositi citeva minute dacă urmăriți filmul de mai jos.

Cu drag, de oameni priceputi.

stejar masiv
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.