Sere și solarii – părerea mea

Rasadnite din lemn

Părerea mea despre sere și solarii. Am citit undeva ca daca vrei ca Marele Google să te iubească trebuie să scrii acelasi lucru și în titlu și în prima frază.  Zis și făcut.

Acum a sosit vremea, când a venit timpul, în aceste ceasuri (hi hi) pentru ca primăvara să ia locul iernii. Scoatem nasul afara, invadam parcurile, căutam orice colț de soare ca să alungăm starea de hibernare. Asta, dacă stăm la bloc și suntem născuți și crescuți pe asfalt. Dacă cumva, sub tălpi ne place noroiul, fie și prin cauciucul cizmelor, daca din drag de natură și sănătate sau pur și simplu din snobism aderăm la orice se descrie ca vegan, eco, bio, natural sau ”fără E-uri”, grădinăritul ar trebui să ne placă și să fie subiectul multor discuții cu iz de planuri si idei de punere în practică.

E scump de-ți dau lacrimile când cauți pe netul ăsta mare niscaiva idei de bricolaj pentru o sera. Kituri frumoase, nu zic nu, frumoase foc, din profile de țeavă galvanizată, sau din aluminiu, sau chiar și din lemn tratat, toate cele ce le-am vazut prezentate pe net …. ard destul de rău la buzunar.

Nu cred ca e nevoie ca sera sau mini-solarul să fie chiar de ultimul răcnet in materie și că toate pasiunile trebuie sa ne goleasca portmoneele, cred ca fără a emite pretenții mari, din ce găsim pe lângă casă sau ce putem cumpăra cu bani puțini, compensat cu transpirație mai multă, putem să ne bucurăm de o mică sera sau un solar, o răsadniță … ceva … cât de cât.

Un pic de colț verde unde o plantă să crească din semințele plantate de măna noastra.Pe care dacă ajungem să o mâncăm, suntem ferm convinși până în maduva oaselor că au cel mai divin gust. ”De la mine din grădină”

Am vorbit mult, imaginile sunt mai reprezentative. Eu am reținut în custodia ideilor varianta pe plasă de sârmă. E ceva ce trebuie să funcționeze.

Clipul de la sfarsit cu cea mai mare sera din lume poate va va captiva.

 solar

constructia unei sere gigant

rasadnita

solar

solar

solar

solar

solar

solar

Sere și solarii

solar

Sere și solarii

solar

Sere și solarii

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

Deja o parte din vis s-a împlinit – Am o grădină, încă nu am sere și solarii, dar urmează.

16 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Sunt intr-unul din multele momente in care nu stiu ce sa mai zic :). Multumesc mult Calin!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.