Set pentru living compus din stand TV și două corpuri înalte

stand TV set living Set stand TV plus doua corpuri din lemn masiv de stejar

Stejarul își arată frumusețea atunci când este finisat în cele mai deschise culori. Le-am denumit nuanțe de miere, pentru că descriu cel mai bine fibra de lemn de stejar. Imperfecțiunile evidente au darul de a pune în valoare lemnul natural, masiv, iar atunci când alegem stejar ca esență de lemn pentru mobila noastră ar fi bine să acceptăm și chiar să învățăm să iubim aceste imperfecțiuni.

O mobila de calitate fabricată din lemn de stejar, care conține aspecte rustice, ca și nodurile sau crăpăturile de fibră, nu va lucra în timp, nu va crăpa sau se va deforma. Tehnica prelucrării lemnului de stejar implică o păstrare a scândurii ”verzi” cel puțin 6 luni înainte de uscarea propriu-zisă, pentru ca lemnul să se detensioneze natural. Apoi umiditatea scândurii este adusă la 8 % în uscătoare, printr-o uscare lentă, între 2-4 săptămâni. Grăbirea acestui proces poate avea rezultate ulterioare neplăcute, pentru că puterea stejarului poate continua să deformeze piesele dumneavoastră de mobilă și după achiziție.

Am văzut cu ochii mei cum două scânduri de stejar conectate printr-un holtzșurub de 5, lăsate în ploaie, au ”lucrat” și s-au deformat ducând la ruperea elementului metalic. Lemnul trebuie respectat, trebuie prelucrat cu grijă și după ce procesul de uscare s-a încheiat trebuie pus în operă imediat. Scândura uscată, dar ne-depozitată corespunzător va absorbi umiditate și va deveni iar incertă din punct de vedere a stabilității formei finale. Lemnul, ca și betonul, nu se oprește din absorbit umiditate decât dacă e tratat/uscat astfel încât renunță la condiția natural organică și devine materie inertă.

set pentru living
Set stand TV plus doua corpuri din lemn masiv de stejar

Setul prezentat în acest articol exprimă frumusețea fibrei de stejar care acompaniază în mod fericit o amenajare interioară cu produse HI-TECH de genul LED TV-urilor sau sistemele audio ultra-performante. Chiar dacă aparatura electronică nu funcționează, mobila este acolo și ne impresionează retina pe tot parcursul utilizării acelei încăperi. Alegerile noastre ne reprezintă, ne definesc și vorbesc despre noi completând imaginea familiei din care facem parte. Ceea ce alegem să ne înconjoare, decorul, mobilierul, chiar și cromatica casei, totul este o carte de vizită personală.

set pentru living
stand TV cu două uși și un sertar

Standul TV este unul generos, dar suficient de redus pentru a se potrivi unui living de apartament. Are 130x40x50 cm, iar finisajul poate fi comandat la alegere. Corpurile cu rafturi și o ușă poziționată în partea de jos au dimensiunile de 50 cm fațada, 30 cm adâncime și o înălțime de 190 cm, completând acest set cu un spațiu de depozitare sau expunere generos.

set pentru living
Balamale aruncatoare pentru usile standului TV
stand TV set living
detaliu fibra lemn rustic
stand TV set living
detaliu lemn de stejar finisat rustic

Cu drag, de amenajări reușite.

Dacă v-a plăcut ideea, dar doriți o variantă alternativă, mai puteti vedea și alt set –Set pentru living din lemn masiv de stejar – TV stand + 2 turnuri

stand TV set living
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna ziua, citesc cu mare interes blogul dvs, sunt un mare iubitor de lemn, si mai ales imi place stejarul, am chiar un birou modern din stejar facut de mine, si acum mai am un stoc de dulapi de stejar de 50 mm grosime, chiar se 100 mm, dupa debitare i-am lasat asa in coaja, si vreau sa va intreb, cum trebuie sa ai stivuiesc sa se usuce f bine, si dupa cat timp pot sa lucrez cu ei ? sunt taiati in februarie, am facut un blat de 110x65x20 cm grosime, si a crapat putin, dar imi pace si asa, va intreb, dupa un 2 ani de tinut in vant se poate lucra, si forma blaturile cel mai bine din fasii ? daca il las masiv va crapa ?
  Cu stima,
  Ostafe Marius

  • Frumos demers, de a produce singur aceste piese de mobila.
   Dupa zvantarea naturala, de 6-12 luni, lemnul prelucrat de noi este tinut in uscator 2-3 saptamani.
   Uscarea naturala are ca scop detensionarea tensiunilor aparute dupa debitarea in scanduri a unui bustean verde.

   Oricum, lemnul ar trebui uscat apoi la 8% pentru a corespunde necesarului pentru prelucrare in mobila.
   Lemnul masiv nu va inceta sa lucreze nici dupa aceasta uscare, de aceea este importanta metoda de confectionare a blatului. Cu cat este mai mare grosimea, exista potential ridicat de deformare ulterioara.
   Blaturile fabricate de noi au 2,8 cm grosime si ca rezistenta sunt suficient de groase. Stejarul are o rezistenta ridicata, mai ales daca blatul este facut din piese de 10-15 cm alaturate si lipite la cald pe contrafibra.

   Succes, poate ne trimiteti imagini cu piesele realizate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.