Sezlong pentru dependentii de device-uri portabile

Incarcator USB si display de control Incarcator USB si display de control

Nu seamana deloc cu ceea ce credem ca ar putea fi un proiect studentesc. Si totusi, din campus de universitate, sub indrumarea unor profesori deosebiti, cu sprijin din partea unor firme interesate sa il gaseasca pe urmatorul Steve Jobs, si mai ales, din creatia unor studenti cu mintea deschisa si neingradita de conventii implementate de un sistem educational rigid, de acolo provine SOFT ROCKERS.

MIT Soft Rockers
MIT Soft Rockers

Acest nume e cel folosit pentru proiectul studentilor de la MIT University, ce ofera impatimitilor de tehnologie mobila ocazia de a-si reincarca cu energie verde orice aparat prevazut cu USB.

Incarcator USB si display de control
Incarcator USB si display de control

Realizarea practica imbina doua domenii diferite : prelucrarea lemnului cu ajutorul unui CNC si tehnologia panourilor solare pentru incarcarea unei baterii de 12 Ah. Aditional, sezlongul, prin definitie, daca tot gazduieste un ocupant preocupat de relaxare in timp ce asteapta sau foloseste device-ul ce se incarca, poate genera energie cinetica suplimentara pentru incarcarea bateriei incorporate prin balansare. Da da … miscarea in sezlong aduce un aport semnificativ de energie. Si studentii au suficientă, cred ca ar si pedala doar sa nu ramână fără baterie in mijlocul unei conversatii online.

MIT Soft Rocker

 

Siteurile care prezinta conceptul il descriu ca si posibila metoda si locatie de socializare live, zi si noapte, pentru ca pe inserate banda luminiscenta incorporata permite iluminarea si utilizarea sezlongului. Doar ca seara trebuie balansat mai mult.

softrocker de seara

 

Tehnica de indoire a lemnului presupune crestarea unei placi de placaj stratificat cu ajutorul unui router CNC si vidarea elementului pana ajunge in forma dorita. Flexibilitatea lemnului permite flexarea placii dupa legea minimei rezistente in locurile unde s-au facut crestaturile. Aceasta tehnica nu este folosită doar pentru a fabrica un sezlong ci este larg răspândită în curbarea lemnului.

planul formei din placaj pentru softrocker
planul formei din placaj pentru softrocker
vidarea elementelor din lemn pentru softrocker
vidarea elementelor din lemn pentru softrocker

Poate in timp proiectul poate capata aplicabilitate comerciala, insa momentul lansarii oficiale a coincis cu aniversarea a 150 de ani a Festivalului de Arta Stiinta si Tehnologie (FAST).

SoftRocker

SoftRocker

 

SoftRockers

15 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Salut,
    M-ar interesa un organizator ca cel din poza.Unde as gasi si cam cat costa?