Stairs by Alex Puchianu la StairCraft Awards 2021

StairCraft Award Stairs By Alex Puchianu 11 1

StairCraft Awards este unul dintre trofeele prestigioase ale industriei care premiază constructorii de scări excepționali și producătorii de subansamble ori software dedicat, pentru abilitățile lor de a duce standardele la nivel foarte înalt, cu forme și soluții ingenioase.

Staircraft Awards 2020
Stairs by Alex Puchianu la StairCraft Awards 2021 23

StairCraft Awards se organizează anual în SUA, iar câștigarea unui premiu pus la bătaie de americani este dezideratul oricărei companii care se respectă și care urmărește să ofere soluții Premium și chiar peste.

Parcă nu-ți vine a crede că după un an de pandemie, o companie românească țintește acolo sus.

Stair By Alex Puchianu pentru Staircraft Awards
Stairs by Alex Puchianu la StairCraft Awards 2021 24

Înainte de numele unei firme, de entitatea juridică, vorbim de oameni, iar Alex Puchianu, care este sufletul acestei echipe, prin Dippanels și Rivaro Concept se va prezenta luna viitoare, cu un proiect recent încheiat, să primească aprecierile și recunoașterea internațională.

Alex Puchianu la finalul proiectului
Alex Puchianu la finalul proiectului

Stairs by Alex Puchianu este brandul girat cu tot ce reprezintă Alex. Tot ce ați citit în paginile acestei reviste online dedicate lemnului despre scări, de 3 ani încoace este inspirat din munca și realizările lui. Pot și îl recomand de fiecare dată când primesc cereri referitoare la scări și am convingerea că recomand un prieten, un profesionist și mai ales un pasionat.

De multe ori, când discutăm la telefon îl întreb despre câte leaduri i-am trimis și câte s-au concretizat. Speram ca lucrarea din imaginile acestui articol să fi ajuns la el prin recomandarea mea, însă complexitatea justifică clar o legătură directă și un designer plus colaborarea perfectă cu arhitectul încă din faza de proiectare. Toate imaginile pe care le admirați aici sunt despre proiectul care va concura la StairCraft Awards 2021 și e dificil de prezentat în cifre sau text comparativ cu frumusețea din ochii privitorului.

Succint vorbim despre – 16 trepte, late de 100 de cm, grosime 60 mm, întoarcere 45 de grade, vanguri metalice 15 mm grosime, debitate in-house, riflaje de 6 m lungime, sticlă securizată și stejar clasa Premium A+, super selecționat, finisaje cu lacuri și vopsele mate. Costurile materialelor se scriu cu 5 cifre. În EURO. Valoarea oficială, prezentata pe site-ul Dippanels.ro – 90.000 de lei

Stair By Alex Puchianu pentru Staircraft Awards
Stairs by Alex Puchianu la StairCraft Awards 2021 25

Particularitatea clasei de produse Super Premium și firmele care pot duce la bun sfârșit un astfel de proiect sunt un duo greu de găsit. Valoarea investiției este trecută în plan secundar și discuțiile au loc pe baza planurilor, a detaliilor de execuție, concomitent cu capacitatea de punere în operă conform proiectului. Nu poți greși nimic, nu merge cu o șipcă de mascare sau cu o diferență de câțiva milimetri insesizabilă.

Viitorilor potențiali beneficiari ai produselor de sub egida Stairs By Alex Puchianu, chiar dacă nu vor fi lucrări de competiție de talia StairCraft Awards, le sugerez să se bazeze pe o echipă de profesioniști, atât la proiectare, cât și la execuție, pentru a face pereche cu echipa lui Alex, mizând pe un rezultat uluitor, fără rețineri.

Design realizat de Prographic Architecture Studio și imagini Bela Benedek

Ceea ce a realizat Alex Puchianu cu acest proiect este din categoria Skyhook. Agățat de cer – ca și Kareem Abdul Jabar cu aruncarea de baschet – Skyhook shoot – imbatabilă și imposibil de parat, ca și filmele SF cu stații spațiale orbitând în jurul Terrei legate printr-un cablu de sol. SkyHook este o structură suspendată, levitând intermediar între sol și cer, legată în cazul acesta cu riflaje din stejar.

Încă nu e stabilit dacă legătura ancorează structura de cer sau de pământ, cert este că scările sunt printre părțile componente ale unei case, alături de mese și scaune, cel mai frecvent utilizate, atinse sau parcurse de către locatarii imobilului. Nu pui toată ziua mâna pe un dulap sau pe ferestre, dar scările și mesele sunt zilnic, de mai multe ori, utilizate direct.

Sper să se voteze online la Staircraft Awards anul ăsta și să reușim cu toții să aducem un aport. Exista și secțiunea People Choice așa că putem bate juriul.

Hai Alex!

Articole anterioare pe aceeași temă:

Scară din stejar la Timișoara – lucrare de excepție Dippanels – Alex Puchianu

Scara interioara din lemn – proiectul în 3D pași – Dippanels

Scară interioară cu 3 rampe – înălțime 300 cm – lungime 700 cm

12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.