Din cauza diacriticelor nu-s sigur cum e mai bine să scriu stanta sau ștanță ca să indexeze Google minunea asta ce mi-a venit azi, direct de la Radu Sandovici, prin curier. Eram acasa, azi e zi scurtă, cu Adriana și Tudor, doar micul mic e la grădi încă. Ce să zic, nebunie, nici nu mi-a venit să cred că la nici 48 de ore de când am vorbit cu Radu am minunăția în brațe.
Cum recent m-am echipat cu cameră de filmat, dar nu-s prea bun la filmări, decid să fac un Unboxing – primul meu unboxing, pentru această ștanță ( sau stanta ).
Treaba cu branding-ul e deja un gând vechi, îl am de 5 ani și jumătate, că de 6 scriem aici pentru națiune despre stejar masiv. Nu pot afirma că eu am ghicit-o asta cu brand-ul, s-a coagulat așa, cumva singură, din discuții, din întâmplări și referințe și la un moment dar am ajuns chiar să fac distincție între mine, Călin și StejarMasiv.ro care este mult mai mult.
Suntem cu adevărat o comunitate, o simt zi de zi și este un fenomen care crește cu fiecare om sau nume ce apare în publicația noastră online. StejarMasiv.ro a legat oameni, este cel mai cert și frumos fapt pe care l-am câștigat din efortul de a scrie aproape 2000 de articole.
Toți meșterii, designerii, arhitecții, tâmplari sau fierari ori pietrari, oamenii ce au cutezat să meșterească ceva pentru ei înșiși și ne-au trimis imagini, pricepuți sau novici, toți suntem StejarMasiv.ro
Recent am verificat în Address Book și am trecut de 4000 de contacte, oameni cu care am interacționat în acești 6 ani în numele lemnului. Dacă consider doar un sfert dintre aceștia că sunt cei cu care am depășit bariera comercială și am interacționat suficient cât să ne salvăm numerele de telefon, reciproc, atunci nu-mi ajunge un an de zile să beau o bere cu fiecare. Pregătim un eveniment important în care vreau să arătăm forța acestei comunități, însă vă voi scrie despre asta la momentul oportun.
Înapoi la stanta, cea făcută de Radu Sandovici. Pe scurt – costă între 500 și 800 de lei, cu totul, așa cum arată în pachetul din cutie, e făcută de el, din alama, gravată pe CNC, cu letcon, cu cutie din lemn cu tot, bun de folosit direct după despachetare. Pentru orice atelier de tâmplărie care se respectă este un MUST-HAVE, mai ales azi, când replicile și copiile sunt ușor de reprodus. Radu vinde CNC-uri, iar pentru utilizatori a scris anterior două articole apreciate și dezbătute mult : Cum am inceput sa lucrez cu CNC-uri? și Ce ar trebui sa stii daca vrei un router CNC?
Utilizarea ștanței e venit la 15 minute după despachetare, timp în care am lăsat scula să se înfierbânte pe blatul de piatră de care sunt foarte mândru. Ocazie cu care l-a și ars. Puțin …
Stanta StejarMasiv.ro
Aplicarea siglei StejarMasiv.ro trebuia exersată și am găsit în casă la îndemână doar două tocătoare, unul din frasin și altul din iroko ( dintre cele oferite de Ionuț Dragnea). Vă pot spune că e importantă exersarea înainte de a trece la imprimarea propriu-zisă pentru că timpul de menținere a contactului cu lemnul determină profunzimea arderii. După nu multe încercări afli cât de mult trebuie ținută stanta și cât de tare apăsată. Mie mi-a dat 3 secunde.
Suprafața e necesar să fie foarte plană, pentru că alama gravată de CNC are planeitate 100%. Se poate vedea în ”printurile” mele că nu am reușit de fiecare dată să aplic corect și va trebui atenție mare pe viitor când voi marca produsele din catalogul Mobel Amadeus, se pare că nu am șansa de a corecta prea ușor.
Locul unde se aplica stanta este important, mai ales pe un obiect de valoare, pe care viitorul proprietar îl va poziționa în centrul locuinței, cum e cazul meselor noastre. Nu e firesc să ”troneze” sigla prea la vedere și să abată atențiea de la calitatea și funcționalitatea produsului din lemn. Stradivarius marca viorile în interiorul corpului la fiecare intrument muzical. Cred ca pe țargul meselor extensibile sau pe interiorul piciorului ar fi potrivit.
Așadar, să fie un sfârșit de săptămână nebănuit de frumos pentru fiecare dintre noi și de luni să ne meargă treaba strună!
Mulțumesc Radu … ești de milioane!
Pentru imprimari acasa poți face așa – Imprimarea pe lemn – tehnică rudimentară pentru aspect vintage
3 comentarii Adaugă comentariu
Ma bucur multca ati ales sa stantati produsele dumeavoastra.
De cite ori ma uit la dulapul din dormitor sunt suparata ca mesterul nu si-a lasat sigla undeva sa il pot contacta pentru alte lucrari. Mai ales cind calitatea lucrarii este extraordinara, e neplacut sa nu gasesti acelasi mester pentru lucrari viitoare.
Buna ziua,
ati putea da datele de contact ale producatorului stentei?
multumesc,
sigur – Numele este trecut in articol – Radu Sandovici – (+40)727.822.492