Start Up Nation 2019 – ghid de achiziții utilaje pentru ateliere de tâmplărie

utilaje tamplarie lemn PAL MDF Wood IQ Start Up Nation 2019

Pentru Start Up Nation 2019 trebuie făcute câteva precizări simple.

Considerații Generale și exemplu concret

Suma disponibilă de accesat este 200.000 de lei, inclusiv TVA. Estimările arată ca și 43.000 de EURO, orientativ, însă cursul Leu/Euro din zilele acestea diminuează tot mai mult cuantumul sumei estimată inițial la 44.000 de EURO.

Scădeți aproximativ 8.000 de lei costuri cu consultantul care întocmește un proiect. Suma poate varia, poate fi mai mare de cele mai multe ori, însă decă vă amintiți de Florin Preda, consultantul despre care am scris anterior la prezentarea proiectului pentru Lysias Mob Design, din Marginea, SV, veți avea o referință către un om care a mai dus la bun sfârșit astfel de demersuri.

utilaje tamplarie lemn PAL MDF Wood IQ Start Up Nation 2019
Dan – Wood IQ, Marius – Lysias Mob Design și Calin – Stejar Masiv

Excluzând TVA-ul din suma rămasă, fără a lua în calcul cheltuieli cu salarii sau chirii, rămân cca 155.000 de lei care se traduc la cursul actual în cca 32.800 de EURO. Trebuie alocat minim de 65% din această sumă pentru achiziția de utilaje prin programul Start Up Nation 2019. Se poate utiliza și întreaga sumă, pentru că oricum, este nevoie de ceva mai mult ca să poți lucra decent, de la bun început într-un atelier de tâmplărie.

Dan Pruteanu, de la WoodIQ din Comănești ne-a răspuns la o chestionare în acest sens, mai ales că acum se află în focurile ofertărilor pentru cei care lucrează la depunerea de proiecte pe această sesiune. Rețineți că Start Up Nation 2019 se încheie în 12 februarie 2019. I-am cerut să alcătuiască două pachete care să corespundă acestei sume, pe care le-ar recomanda, pentru a ușura estimarea dotării pe care o puteți obține în acest an, dacă vă doriți un atelier de tâmplărie. Considerați că propunerile de mai jos sunt formulate fără o orientare anume, cu diferența că primul pachet este pentru lemn masiv, iar al doilea pentru MDF.

Pachetul 1 – Start Up Nation 2019 – atelier de tâmplărie lemn masiv

 • Varianta performance – lemn  =  32.420 euro+TVA
1. Router CNC – 1325Pro    https://www.wood-iq.ro/router-cnc-seria-pro/
2. Circular cu masa mobila    https://www.wood-iq.ro/circulare-cu-masa-mobila/
6. Ferastru panglica

Oferim aceste informații cu specificația că este necesară contactarea directă a firmei care livrează utilaje, pentru detalii, opțiuni, modificări. WoodIQ este dintre cei de-ai casei, avem deja un istoric comun și mă leagă de Dan Pruteanu o prietenie bazată pe apreciere reciprocă, ca urmare beneficiază de recomandarea noastră, fără rețineri. Aș fi curios dacă cineva care a lucrat cu Dan poate emite o opinie diferită. alta decât de apreciere.

Eu sunt adeptul ideii de a lucra cu omul, nu cu sigla unui brand.

utilaje tamplarie lemn PAL MDF Wood IQ Start Up Nation 2019

Pachetul 2 – atelier de tâmplărie PAL/MDF

 • Varianta performance – PAL/MDF  =  32.800 euro+tva
1. Router CNC cu magazie de scule:  2030Pro ATC    https://www.wood-iq.ro/router-cnc-seria-pro-atc/
2. Instalatie vopsit cu front aspirant – detalii ample direct de la Dan Pruteanu
utilaje tamplarie lemn PAL MDF Wood IQ Start Up Nation 2019

Am primit multe cereri de sfaturi, uneori cu oferte de plată a acestei consultanțe. Cred că cel mai bun sfat, pe care îl ofer gratuit, este că cei care își doresc să lucreze lemn trebuie să înceapă de undeva, cu o perioadă neproductivă financiar.

Trebuie să învețe un segment al prelucrării lemnului, lângă un meșter. Să își descopere vocația cumva, să încerce practic să realizeze ceva din lemn, să primească aprecieri și poate comenzi sporadice. Să-și găsească sursele de aprovizionare și canalele de vânzare. Să nu creadă că poate fi omniprezent, că poate acoperi toate posturile necesare unei activități de prelucrare a lemnului. Că accesarea unor fonduri nerambursabile cum este cazul Start Up Nation 2019 îi rezolvă problema pornirii unui business și odată clădită pornirea stă singur în picioare.

Nimeni nu poate emite ”o rețetă” – asta s-ar cumpăra, de acolo cumperi lemn, asta să produci, asta să cumperi ca utilaje, acolo să le vinzi, cu atâția bani, cu atât profit și GATA!

Informația este cantitatea de nou conținută de un mesaj scris sau vorbit. CĂUTAȚI INFORMAȚII! Discutați direct cu oamenii care pot constitui rețeaua de parteneri, atât furnizori cât și clienți. Puneți cap la cap aceste informații și deduceți un rezultat estimat. Înjumătățiți cu pesimism rezultatul câștigurilor și dublați riscurile. Dacă tot iese pe plus, asumați-vă riscul, aruncați-vă în horă și jucați-vă șansele!

Am publicat anterior articole care au legătură cu WoodIQ, cu ateliere de tâmplărie de succes, iPlan Furniture, cu rezultatul de succes al accesării fondurilor Start Up Nation 2018, cu artizani sau inovatori. Luați de citiți, informați-vă, cântăriți și acționați. Fie vă lăsați păgubași, fie decideți să riscați și totodată să reușiți. Prima condiție de a reuși la un test al vieții este să vă prezentați și să-l parcurgeți!

Resurse online

Articole recomandate:

Mi-am exprimat opinia privitor la oportunitatea înființării unui atelier de tâmplărie de multe ori. Cred că merită să citiți și comentariile de la articolul următor: Atelier de mobilă din lemn masiv la comandă

mobilă la comandă
atelier de tâmplărie

Întrebați-l pe Dan Pruteanu orice, scrieți-i email, vă asigur că va răspunde tuturor cu calm, în timp util. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, testați-l, oricum este sub presiune ca o kukta zilele astea, nu clachează, asta pot să vă asigur.

Vor 10.000 de proiecte aprobate, să vedem, câte se referă la lemn?

utilaje tamplarie lemn PAL MDF Wood IQ Start Up Nation 2019
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Bună. Doresc și eu sa aflu mai multe informatii

 2. Pot sublinia grija domnului Dan Pruteanu, fata de clientii actuali sau viitori.
  Utilajul de ieri, nu va fi niciodata ca cel de maine!

 3. #3 Comentariu nou

  Buna ziua.
  As dori detalii cum as putea accesa fonduri pentru un atelier de tâmplărie.
  Multumesc.

  • Luati legatura cu un consultant, eu l-am recomandat pe Florin Preda, gasiti contactul în articol. Si furnizorii de utilaje va pot oferi informatii, insa consultantul este cel care întocmește proiectul. Termenul limita este 12 februarie pentru StartUp Nation 2019

 4. #5 Comentariu nou

  Pt consultanta startup imi puteti recomanda pe cineva?
  Va multumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.