Stejar Masiv | primul articol

Maiestrie cu dalta

Tuturor ce apreciati cu bun simt lucrurile si starile vechi, nemuritoare, va dedic acest blog. Daca credeti ca un costum, un vin vechi, o mobila de lemn masiv,  sau bunele maniere ca curtoazia si galanteria nu au murit, ci sint valori eterne, apreciate si imuabile indiferent de moda actuala, atunci cu siguranta ca va veti regasi in randurile postate aici.

Nu am pretentia de a ma erija in remodelatorul unei generatii, doar vreau sa impartasesc bucuria de a aprecia valorile ” de moda veche” cu acei ce deja simt la fel si gasesc in educatia lor franturi din cele ce par a fi invechite. Ca si argintul innegrit, o carpa, rabdare si citeva minute de efort pot readuce la stralucire valori nepieritoare.

Ador mobila din lemn masiv, iar de cind sansa de a imi redecora casa mi-a dat posibilitatea de a inlocui totul, mai putin bucataria, cu mobila din stejar masiv, ma simt in al noualea cer. Acasa a capatat un alt sens. Mobila aceasta nu se apreciaza cu ochii fara a completa cu simtul atingerii. Intotdeauna am vazut omul interesat cum atinge, mangaie si simte fibra lemnului. Intr-un film m-a surprins o replica de o profunzime inimaginabila: Cind dobori un copac ca sa faci scandura, construieste o mobila ce sa dureze cel putin pana creste un alt copac inapoi. Stejarul are nevoie de 60-80 de ani pentru a deveni iar exploatabil.

Durabilitatea si frumusetea scandurii de stejar obliga, la fel ca si nobletea. Se cere neaparat o mana de mester ce sa evidentieze frumusetea fibrei. Linia clasica a pieselor de mobilier e urmata negresit de culoarea apartinand paletei traditionale. Si ingrijirea ei, in caminul tau, te face sa simti acasa foarte intim, personal, diferit fata de raceala sticlei, a metalului sau a melaminei.

 

Prelucrare stejar masiv cu dalta

Cu drag, de moda veche.

1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Primul meu post, cu sufletul incarcat de drag si speranta… Multumesc tuturor ce-l citesc.

  2. #2 Comentariu nou

    O casa de vis !!! Mai multe detalii pot primi ??? Va rog !

  3. #3 Comentariu nou

    Acesta este unul din visurile mele…o biblioteca in forma de Cheia Sol…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.