Despre StejarMasiv.ro și prezența online in parcursul ultimilor 5 ani

blogul StejarMasiv.ro StejarMasiv.ro februarie 2012

Definire explicativă pentru blogul/revista StejarMasiv.ro

Când am început această aventură, Stejarmasiv .ro, pentru că altfel nu se poate numi prezența online a acestei reviste dedicate lemnului nu aveam nici cea mai mică idee despre ce va însemna totul. Încă nici acum nu reușim să explicăm celor care doar răsfoiesc imaginile din cuprinsul articolelor că scriem din drag de lemn despre SUBIECTE GENERALE care vizează acest material nobil.

Suntem prin definiție o revistă online care publică articole informative. Aproape totul despre lemn ne definește ca slogan.

Nu ne-am axat pe reclama pentru produsele noastre, deși am dezvoltat și catalogul de mobilă pentru a prezenta produsele pe care le fabricăm pentru export. Sub 10 % din articolele publicate tratează subiecte legate de produsele fabricate de noi, iar motivul existenței acestor articole este că sunt cea mai bună referință la lemn de care dispunem. Putem livra pentru comenzi individuale aceste modele de mese, scaune, fotolii  și corpuri, însă piața din România nu predomină pentru noi, ca producători în exercițiu comercial. Mai jos am descris mai complet funcționarea acestui catalog.

Istoricul prezenței online StejarMasiv.ro

Cele peste 1400 de articole publicate în ultimii 5 ani sunt în proporție de 90 % dedicate A INFORMA și a deschide ochii celor care sunt interesați de subiectul LEMN. Scriem despre orice e fabricat din lemn și promovăm gratuit și direct meșterii autentici, oamenii cu profesie liberală. Nu facem reclamă gratuită firmelor, companiilor sau magazinelor online, de aceea demersul cu Comunitatea Stejarmasiv.ro a fost închis după un an de la lansare. Persoane interesate de beneficii gratuite au publicat anunțuri ca pe un site de mică publicitate și meșterii cu portofoliu de lucrări nu au apărut frecvent și nici nu s-au văzut din noianul de anunțuri stupide.

Vom continua pe aceeași linie, de informare generală pe subiectul lemn, fără a putea oferi soluții comerciale pentru toate subiectele abordate. O doamnă chiar mi-a reproșat de ce public imagini cu lucruri care nu le pot vinde. A fost în zadar să îi explic că nu doar magazinele online sunt entități prezente pe www. StejarMasiv.ro este și vă rămâne pe mai departe o prezență de nișă, gestionată de bun simț, cu conținut preponderent de informare și oferire de sugestii. E nevoie de educație și detalii pentru a aprecia corect lemnul sub indiferent orice aspect îl puteți întâlni.

Blogul/revista StejarMasiv.ro  a parcurs de-a lungul anilor modificări succesive, a primit îmbunătățiri tehnice pe partea de prezență online din an în an. Am învățat din greșeli și ne dorim să continuăm să fim tot mai buni dezvoltând ceea ce este apreciat în conținutul nostru. Am găzduit multe articole scrise de co-autori și prieteni dezinteresati ai lemnului și suntem deschiși în continuare pentru colaborări pe partea editorială.

Ultima versiune a apărut cu sprijinul lui Valentin, care s-a dovedit a fi cel mai priceput dintre programatorii cu care am lucrat până acum. Portofoliul său este plin de nume mult mai sonore decât al nostru și a fost o reală plăcere să lucrăm împreună. Cerințele online s-au modificat în acești 5 ani mult și aportul de idei noi a fost extrem de bine venit.

Catalogul de mobila

Poate pare neverosimil, însă am crezut și credem că e nevoie de soluții de calitate pentru posibili clienți din România, indiferent de volumul comandat din țara noastră. Străinii apreciază mobila din lemn masiv fabricată la noi și cred că e corect ca aceste piese de mobilă să fie disponibile și pentru piața internă. M-ar bucura ca totți producătorii de piese de mobilier de calitate să le ofere și pentru piața internă, în același regim de prețuri ca și pentru export, nemijlocit, fără a crește prețurile trecând prin intermediari. Online-ul ne permite azi să deschidem magazine de prezentare ale fabricilor, fără a aloca fondurile necesare unui magazin fizic. Imaginile de calitate a produselor pot ține loc expoziției de mobilă pe sute de metri pătrați.

Catalog de mobila StejarMasiv si Mobel Amadeus
Catalog de mobila Mobel Amadeus

Singura prezență este cea din mediul online, reunim un grup de fabrici, afaceri de familie și nu intenționăm deschiderea unor relații de comerț prin distribuitori sau magazine proprii. Nivelul ridicat de calitate este posibil a fi fabricat doar prin producția de serie, și doar exportul ne permite să susținem financiar acest proces. Orice comandă din România se produce prin suplimentarea producției de serie destinată exportului.

Nu publicăm prețuri, pentru că procesul achiziției este mai mult decât un click pe un buton. Include personalizarea comenzii, detalii de finisaj, culoare, pregătirea lemnului și cel puțin 3-4 alte opțiuni în ceea ce privește lemnul. Sistemul constructiv al fiecărui produs poate diferi fără ca imaginea finală să poată exemplifica complet totul. De aceea e nevoie de o discuție directă, explicații, ascultarea cererilor și căderea de acord asupra produsului final dorit și comandat.

Am convingerea că după 5 ani, portofoliul de clienti din piața internă este unul foarte solid, divers și bine reprezentat atât de firme, cât și de persoane fizice. Amenajări HORECA, locații publice sau private, seturi de mobilă sau piese individuale, fiecare dintre produsele livrate de Mobel Amadeus și StejarMasiv.ro reprezintă în proporție de 99% alegeri individuale facute de clienți fericiți de achiziția făcută. Aproape fiecare comandă a fost unică, cu specificațiile ei și cu amprenta personală a beneficiarului întipărită pe produs.

Am cunoscut oameni minunați, am legat prietenii și păstrăm relații și în afara sferei actului comercial care ne-a făcut cunoștință.

Ne bucurăm să notăm apariția altor publicații similare, e nevoie ca spațiul online românesc să beneficieze de aportul celor care chiar se pricep și publică informații benefice cititorilor. Sigur că nu poate fi exclus complet interesul financiar, de aceea găzduim reclame și advertoriale, costurile cu prezența online sunt pe an ce trece tot mai mari. Încercăm să menținem un impact scăzut și relevant pentru spațiul destinat publicității și garantăm ponderea informației de valoare ca fiind cea care predomină în paginile noastre.

Mulțumim tuturor celor care citesc StejarMasiv .ro !!!

Update peste ani :

Cum e să scrii pe blog despre lemn de aproape 8 ani

www.Stejarmasiv.ro – 7 ani de bună creștere și peste 2000 de articole

StejarMasiv.ro – partener Forbes România

Pagina 404 personalizată pentru StejarMasiv.ro

blogul StejarMasiv.ro
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Va citesc foarte des, imi place revista, si eu iubesc lemnul, acele cateva minute cand citesc un articol nou sunt minunate.
    Succes

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.