Stilul cottage pentru aranjamente interioare cu aer de fermă

stilul Cottage stilul Cottage – French style

Teoria spune că stilul cottage este o secțiune de design proprie amenajărilor americane de după Răzbiul Civil, că este popularizat mai ales pe coasta de est a SUA și că inițial definitoriu pentru acest stil era cumpărarea mobilei în seturi complete, pornind de la pat de dormitor, noptiere, dulapuri, masuta de toaleta, masa de sufragerie, scaune, comode si dresoare. Stilul cottage este derivat din ramura de mobilă în stil Victorian, cu tăblia patului extrem de înaltă și decorațiuni somptuase, cu motive florale si animale.

Poate că da, dar în traducere plană, cottage ar putea fi casa de la țară, iar ideea simplității mi se pare un subiect interesant de raportat la amenajările copilăriei din mediul rural.

Nu e nu știu ce filozofie să faci o amenajare interioară simplă, de fapt simplitatea este dezideratul pe care orice designer îl caută, fie că e vorba de design de scobitori sau de navete spațiale. Iei utilitatea, îi dai formă și o costumezi în culori asortate, drăguțe (dacă e să folosești epitete feminine) și o prezinți fără dichis în forma ei cea mai naturală.

stilul Cottage
stilul Cottage – sufragerie de la ferma

Când reușești să reproduci în stilul tău senzația de aer curat, spațiu, aerisit, ne-bătător la ochi, comod, util, ușor de apreciat ești pe drumul cel bun. Ideea de casă de la tara mi-a rămas întipărită de pe vremea când vacanța însemna pentru minetimpul petrecut la sat, cu somn în dune de pene de gâscă, cu mersul la câmp cu vacile, cu râul și iarba din ogradă. Gustul apei, a cozonacului, a omletei, sau a fructelor mâncate direct din copac nu se mai poate reproduce și am convingerea că e totul doar în mintea mea, de copil. Azi nu mai sunt la fel de bune prăjiturile, nici somnul nu mai e la fel de profund, pentru că starea de a deveni adult atenuază percepția, dar sper și îmi doresc să nu se piardă amintirea. Îi tot spun Adrianei că pentru copii totul se simte și se înțelege cu alți ochi.

Pentru a defini ideea de cottage, e impropriu să alegem piese, de mobilier sau orice altceva, țărănești. Asta se traduce, brute, nefinisate, subrede sau din materiale nepotrivite calitativ. Am văzut că se face distincție între French sau English când e vorba de stilul Cottage, dar această diferență este evidentă indiferent cum comparăm cele două națiuni. Ceea ce ei au, pastrează sau promovează se numește tradiție, bazele originilor naționale, fără a cădea în desuet și să ducă la oraș mobila din încăperea de dincolo de grajd. Tradiția a fost dacă vă amintiți să ai în camera de oaspeți, casa de la drum, camera mare, sufrageria gospodăriilor din mediul rural, cea mai bună mobilă, cea mai îngrijită curățenie și ordine. Acolo invitau gazdele musafirii și-i omeneau cu de-ale gurii și de-ale sufletului cum se pricepeau mai bine.

În imaginile de mai jos, am regăsit stilul cottage exemplificat în aranjamente interioare cu piese ce amintesc de origini, înglobează tradiții și promovează bazele de pornire ale societății prin ceea ce era mai frumos. În sufletul vostru originea era în copilărie, indiferent cât de diferite copilării am avut ca indivizi, căutați acolo să găsiți curățenia simțirilor, așa veți fi siguri că vă raportați la adevărul curat.

Un scaun minunat pentru acest stil de amenajare ar putea fi scaunul Cello. Masa Provence se potrivește de asemenea, insa cred ca masa Rustic sau Farmer sunt opțiuni de luat in calcul.

Stilul Cottage

stilul Cottage
stilul Cottage – Virginia style
stilul Cottage
stilul Cottage – pentru holuri
stilul Cottage
stilul Cottage – French style
stilul Cottage
stilul Cottage – English
stilul Cottage
stilul Cottage – dining inspirational
stilul Cottage
Set de dormitor stilul Cottage

Cu drag, de miros de saltea de târsă, pentru cei care cunosc iarba.

stilul Cottage
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.