Structuri de grinzi pentru tavane

grinzi de lemn pe tavan sala mare de la Montage Deer Valley

Am primit mai multe cereri pentru sistemul de structuri de grinzi de pe tavan, ca și la casele vechi, pe care cititorii le apreciază cel mai mult din punct de vedere estetic. Părerea mea este că o astfel de adăugire trebuie făcută într-un context total corespunzător, nu cred că se pretează grinzi de lemn pe un tavan de apartament de bloc. Este kitch, e clar că nu-s de acolo, că au fost adăugate ulterior și rezultatul cheltuirii unor bani nu va aduce nicidecum senzația reală a frumuseții unui design firesc, de casă.

grinzi de lemn pe tavan
model spaniol de arhitectura

Astfel de structuri de grinzi au fost folosite pentru tavanele care nu susțineau un planșeu, iar fără o dimensionare adecvată se poate face o eroare, chiar dacă în podul de deasupra grinzilor se poate depozita o parte din lucrurile cu folosință periodică spre rar. Totuși, pentru a susține un planșeu pe structură de lemn e una, iar decorarea e cu totul altceva. Dacă de la bun început, la construcția unei case, se dorește acest detaliu, de a se folosi și pe post decorativ din elementele funcționale de susținere a unui acoperiș, atunci totul trebuie gândit în acest sens. Sunt de acord ca impactul vizual este astăzi major, după atâția ani sau chiar generații care au văzut doar albul tencuielii aplicate pe beton deasupra capului.

Cereți păreri și sfaturi competente de la un meșter dulgher, nu vă apucați de capul vostru să îngropați colțare în pereți pe care plănuiți să sprijiniți grinzi de stejar. Calculați metrul cub de stejar uscat la 700-800 de kg, și porniți de la valoarea clară că o grindă de 4 m cu secțiunea de 10×10 cm cântărește cam 32 de kg, dacă nu mai mult. Poate varianta de lemn de brad, construit sub forma de cutie, din scândură groasă de 2 cm, finisată în culori închise, similare stejarului, poate fi o alegere mult mai bună pentru un aspect pur estetic, decorativ.

Imaginile care vă îndeamnă să alegeți grinzile ca element de decor sunt frumoase, totuși trebuie să visăm cu capul în nori, dar cu picioarele pe pământ. Ceea ce apreciați este în general estetica unui lucru practic, tavanele cu grinzi sunt așa pentru că grinzile alea chiar au treabă acolo, susțin un acoperiș și pentru a conferi spațiului autenticitate, pentru a păstra lemnul aproape, s-a preferat lemnul aparent în locul unui tavan fals care să ascundă vederii grinzile. Toată structura este lăsată la vedere, finisată atent fie că e decorată cu elemnte sculptate, fie intenținat este păstrat aspectul brut, de prelucrare primară, dar de foarte puține ori structura este adăugată ulterior, doar pentru aspect.

grinzi de lemn - structuri de grinzi
sala de conferinta
grinzi de lemn pe tavan
sala mare de la Montage Deer Valley
grinzi de lemn - structuri de grinzi
structuri de grinzi de lemn pe tavan
grinzi de lemn - structuri de grinzi
tavan cu sustinere pe structuri de grinzi din lemn
grinzi de lemn - structuri de grinzi
structuri de grinzi din lemn

Cele bune, cu drag.

catalog de mobila din lemn masiv

catalog de mobila din lemn masiv
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.