Targul de Craciun din Cracovia – lipsit de artizani

targul de craciun

Am vizitat Targul de Craciun din Cracovia weekendul trecut, și înainte să plec, vorbeam cu Călin despre lucrurile interesante pe care le-aș putea aduce de acolo și transmite către dvs prin intermediul acestui blog. Noi căutăm mereu să promovăm lucrările din lemn și nu numai, promovăm tot ce ni se pare interesant și făcut cu drag pentru meșteșuguri vechi, reînviate unele și reinventate altele. Prețuim truda mâinilor…

targul de craciun

Probabil, la fel ca noi, ați observat că târgurile organizate în pragul sărbătorilor de iarnă sunt opulente și pline de lumină. Brazi înalți, decorațiuni fanteziste, vânzători de chinezării de proastă calitate, iar pe alocuri, se mai strecoară câte un artizan, un meșteșugar, rareori observat în marea de fabricate de duzină. Vina e a noastră a tuturor, ei sunt mai puțini, iar noi îi căutăm mai rar. Targul de Craciun din Cracovia nu face notă discordantă, să știți. Personal, m-aș fi așteptat la altceva, aș fi vrut să aduc acasă povești sau imagini cu obiecte. Singurul obiect drăguț și interesant a fost spărgătorul de nuci 🙂 .

targul de craciun

Cum a fost în anii trecuți acest târg, puteți vedea în imaginile de aici. Eu nu am văzut asta, poate pentru că am ajuns acolo la începutul târgului, probabil când se apropie Crăciunul, se adună mai mulți expozanți.

Orașul Cracovia e minunat. L-am văzut primăvara și iarna, are multe parcuri, străduțe încărcate de istorie, iar din loc în loc, îți zâmbește Papa Ioan Paul al Doilea, un zâmbet din vremea când era tânăr cardinal al Cracoviei. E un personaj foarte iubit și respectat de polonezi, dar și de întreaga lume.

targul de craciun

Pe lista cu cele mai frumoase târguri de Crăciun, n-am găsit Cracovia, cum n-am găsit nici Bucureștiul :), dar senzația de sărbătoare sau că vine Crăciunul o resimți colindând străzile vechiului oraș. În primul rând, e rece, simți că-ți îngheață nasul și te gândești la Rudolf, renul lui Moș Crăciun cu nasul roșu. Apoi, totul e împodobit, iar marea veselă de turiști care se plimbă și vorbesc pe străzi, te insuflețește și te lasă cu un zâmbet larg, zâmbet pe care vi-l transmit și dvs!

S-aveți un decembrie de poveste!

targul de craciun

targul de craciun

targul de craciun

targul de craciun

targul de craciun
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.