Tipuri de birouri

birou calculator Birou pentru calculator din stejar masiv in stilul Cottage

Sunt multe tipuri de birouri și soluții constructive pentru lemn, însă modelul de birou produs de noi este cel de aici – Birou din lemn masiv de stejar

Articolul de față prezinta tipuri de birouri după modelul constructiv și destinație, dar sunt piese de mobilier pe care nu le producem. Vrem să explicăm și ne dorim să informăm pe cei care au în vedere achiziția unui birou de variantele disponibile pe care le au la dispoziție.

Biroul este atat de comun ca si concept general de utilizare incat a cazut intr-o nedreapta uitare si orice masa de bucatarie sau placa de PAL cu picioare este azi considerat inlocuitor pentru ceea ce in urma cu jumatate de veac ar fi fost un motiv de mandrie nedisimulata. Scrisul poate fi catalogat ca mazgalitura ori caligrafie, asa cum putem confunda o masa simpla foarte usor cu un birou daca pe o suprafata plana in loc de tacamuri punem o foaie si o calimara.

Birourile au cateva categorii in care pot fi incadrate, in functie de destinatia lor:

Birou pentru calculator

Cel mai utilizat in ziua de astazi, cu o răspandire aproape generala, nepretentios ca si forma, este designul la care esteticul urmareste forma utilului iar functionalitatea si ergonomia sunt primordiale. Poate lemnul masiv sa suplineasca materialele compozite moderne si sa sustina nelipsitul computer cu ceva mai multa eleganta?

birou calculator - tipuri de birouri
Birou pentru calculator din stejar masiv in stilul Cottage
birou calculator - tipuri de birouri
Birou din castan pentru calculator

Biroul executive sau directoral

Cu o executie de maxima atentie la detalii, din esente nobile si cu finisaje pretentioase, cu marmurau sau sticla gravata, ecrescente sculptate, tente opulente sau grave, totul se construieste in jurul celui care-l ocupa si cu siguranta difera mult daca biroul este ocupat de un barbat sau o femeie. Lemnul masiv este obligatoriu si nu veti vedea niciodata un CEO care se respecta sa pretinda mai putin decat atat.

Indiferent câte tipuri de birouri ați văzut la sefii cei mari, cu siguranță modelul este unicat în clădire. Dacă e din lemn, omul este un clasic, dacă e din sticlă, un avantgardist. Dacă e metalic, aveți grijă, poate arăta un om inflexibil, rece, distant.

Executive desk
Birou excutive pentrufemei culoare ciocolatei
birou directorial
Birou executive unisex din mahon pentru amenajare de inalta clasa
birou directorial - tipuri de birouri
Birou executive amenajare cu biblioteca cu scara

Biroul Piedestral

Este un tip de birou caracterizat de lipsa picioarelor, cu baza larga si amprenta pe podea larga. Este o constructie solida, care poate atinge mai multe stiluri enumerate anterior si este preferat pentru amenajarile somptuoase. Modelele diverse ce folosesc acest mod constructiv fac ca stilul sa fie larg apreciat. Aceste tipuri de birouri se pretează instituțiilor, zonelor publice, somptuase, amenajate în clădiri istorice.

birou directorial
Birou piedestal clasic
birou directorial
Birou piedestal din mahon sculptat
birou directoral
Birou piedestal traditional

tipuri de birouri

Biroul pentru secretar

Forma acestui corp de mobilier poate inseala la prima vedere, este in general lipit de perete si datorita aspectului modular poate fi confundat usor cu un corp de mobilier ce nu se adreseaza scrisului. Poate azi ar fi mai recomandat contabililor, dar la origine, munca de secretariat era o indeletnicire sofisticata, ce necesita abilitati complexe si posesorul acestui titlu aproape echivala functia de conducere pe care o deservea, nu doar plimba picioare lungi si cafele.

birou

tipuri de birouri

Cu drag, de scris si de lectura, de pagini ingalbenite si condei cu calimara.

Ai putea citi și – Birou acasa – cum să lucrezi de acasă în loc să mergi la servici

birou
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    va pot oferi detalii pe email – scrieti-mi pe adresa calin@stejarmasiv.ro