Transport gratuit pentru toate comenzile ferme pana la 1 decembrie 2017

transport gratuit

Am decis să acordăm pentru acest final de an, transport gratuit pentru toate comenzile ferme până la data de 1 decembrie 2017. Am publicat anterior mai multe articole despre experiența noastră cu logistica ambalarii și expedierii pieselor de mobilier, experiențe deloc fericite cu curieri și soluțiile găsite pentru a proteja lemnul masiv de neglijența celor care le manipulează.

Am ajuns să reducem anul acesta procentul de deteriorare a mobilei la aproape 0 prin lucrul cu o casă de expediții și expedierea meselor, scaunelor și fotoliilor cu costuri mai ridicate, însă fără probleme pe parcursul călătoriei. Costa mai mult, desigur, astfel încât oferta de transport gratuit trebuie privită ca o facilitate reală. Valorile individuale a fiecărei piese de mobilier sunt ridicate, e drept, nu sunt produse care costă bani puțini, iar costul este justificat de natura produsului și calitatea acestuia. Manipulaea acestor valori, în condiții de expediere și livrare în stare perfect intactă a fost un nod gordian pe parcursul anului 2016.

transport gratuit

Curierii mi-au scos peri albi, am suferit de fiecare dată când un beneficiar desfăcea coletele și mă suna. Să știți că nimeni, niciodată nu a strigat la mine pentru problemele respective, frazele exprimau regretul privitor la frumusețea produsului și semnalarea deteriorării găsite. De regulă manipularea unei mese nu e ușoară, curierii strâmbă din nas când trebuie să le ridice sau să le livreze la etajul x. Cănd se incheie formalitățile de livrare, din diverse motive. coletul nu se desface și verifică în prezența curierului, iar reclamațiile ulterioare, după ce e semnata primirea în bună regulă, sunt în van. Dacă la primirea coletelor este o doamnă sau o singură persoană, e destul de greu de desfăcut complet ambalajul și de inspectat toate colțurile unui blat sau a picioarelor. De regulă se sesizează foarte mici lovituri pe canturi sau zgarieturi fine. Nu sunt acceptabile, produsul este nou și valoarea lui pentru beneficiar mare, la fel ca și așteptările.

transport gratuit

Mai este mult până când vom putea oferi ca economie livrare cu mânuși albe – Dacă nu cunoașteți conceptul, puteți afla despre el aici – Livrare cu manusi – Conceptul de White Glove Delivery

181FGO logistics 38

După ce suntem creditați cu încrederea unui om pentru o comandă online, momentul întâlnirii cu produsul fizic este vital să fie fără neplăceri, mai ales că așteaptă 3-4 săptămâni producerea comenzii.

Soluțiile în aceste cazuri de deteriorări pe parcursul transportului sunt dificile, implică efort, costuri ridicate și remedierile se pot face doar în fabrică. Re-ambalare, expediere retur, refinisare, re-expediere tur, speranțe să nu apară ceva … Nimănui nu-i place să dețină un produs rectificat. Am ajuns de multe ori să ambalăm preventiv o masă ca omulețul de la Michelin, pentru a evita problemele și nu a ajutat întotdeauna.  Plus că valoarea transportului tine cont de greutatea in kilograme, iar cartonul folosit a ajuns și la 10 – 15 kg uneori.

Soluția de acum, cu mașini dedicate, care cumulează grupaje, dubițe sub 3,5 tone este cea mai fiabilă. Costul expedierii este cu 50-70 % mai mare decât a curierului, dar avantajul major este că se încarcă în fabrică, produsele nu se mai mișcă deloc până la beneficiar, iar integritatea lor nu mai are când să aibă de suferit. Singurul inconvenient al logisticii este că aceste mașini nu au un program predictibil și uneori e nevoie de răbdare și puțină imobilitate până apare mașina să descarce, dar cred că aceste momente trec mai repede și se uită.

transport gratuit

Deci, prefer să aleg soluția de transport și să fie înțelese rațiunile care conduc la această oferta de transport gratuit, decât să parcurg pașii de remediere a unor probleme survenite din neglijență.

P.S. Între noi fie vorba, compania de curierat m-a rugat să renunț să mai expediez mobilă prin ei, pentru că îi depășește acest segment. E mai ușor de livrat orice electro, de 3-5-10 kg, ambalate în scârț, plicuri sau colete ușoare. Mașini mici pentru colete grele și voluminoase sunt călcâiul lui Ahile pentru orice transportator.

S-aveți un weekend nebănuit de frumos.

transport gratuit
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.