Dusu-m-am la mândra-n sopru sau nevoia femeii de spatiu

sopru

” Dusu-m-am la mândra-n sopru ” e o melodie tare cunoscută la noi în Maramureș, cântată de Frații Petreuș. Asta fredonam eu dimineață în timp ce organizam mental viitoarea casă. Ne mutăm și, de câteva zile, port discuții cu prietenul meu legat de cum aranjăm viitorul apartament. Ideea e că nu avem cămară, și am simțit nevoia existenței unui ”sopru” prin casă, gândindu-mă unde să ascund masa de călcat, fierul de călcat, aspiratorul, suportul de uscat haine și alte accesorii ce urmează să apară.

sopru

Am constatat că majoritatea bărbaților nu au o problemă în a lăsa aproape la vedere obiectele care acum îmi ocupă mintea, mai mult, par să nu înțeleagă nevoia noastră de a le ascunde. Fiind un blog citit de foarte mulți domni, m-am gândit să mă plâng aici :). Și să cer idei sau soluții.

Știți că v-am scris despre garajul pentru bicicletă, se pare că am avut o oarecare clarviziune, pentru că blocul unde vom sta are o mică curte închisă, iar bicicletele noastre vor sta afară peste vară. Încă n-am stabilit clar dacă îl vom construi sau vom face o improvizație, fiindcă primul lucru de rezolvat e cel cu depozitatul.

sopru

Sopru sau șopron, depinde de zonă, este o construcție din scânduri care servește ca loc de depozitare. Poate să fie închisă complet sau parțial, depinde de fiecare. Bunicii mei îl aveau închis. Acolo erau depozitate toate obiectele necesare muncii la câmp, ori lada cu cuie și ciocan sau securea. Știu că era ordine mereu, de unde și nevoia mea de ordine între lucruri.

Mă gândeam să sacrific o parte dintr-un dulapul de haine și să-l fac de depozitare. Sincer, nu înțeleg cum faci proiect de bloc fără să ai în vedere o cămară pentru depozitat. Ca să înțelegeți rațiunea mea vă spun doar că e incomod să ai lucruri lăsate pe afară sau ascunse după dulapuri, încurcă foarte tare când faci curățenie, gândiți-vă că și dvs aveți nevoie de spațiu pentru scule. Dacă nu aveți sopru la bloc, cum rezolvați situația asta?

sopru

sopru

sopru
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.