Trekking printre copaci pe rampe din lemn

trekking

Trekking – ul e una dintre activitățile cele mai plăcute care câștigă noi adepți de la an la an. Baia Mare e înconjurată de dealuri și munți, toate prietenoase și cu poteci ușoare. Există trasee și cu grad de dificultate mai mare pentru cei care găsesc plăcerea în a se întrece pe ei înșiși, iar membrii ai unor asociații din zonă se ocupă să fie marcajele proaspete tot timpul anului. Apropierea noastră de natură ne face foarte atenți la tot ce apare interesant în zona asta.

Vrem să vă arătam un clip, numai bun de privit seara pentru că e foarte relaxant. Este povestea unui proiect, Experiența Treetop.

World Economic Forum l-a prezentat ca fiind o posibilă potecă a viitorului și felul în care s-a distribuit pe internet a lăsat impresia că această potecă există. Am fost curioși și am aflat că este un proiect în curs de desfășurare. Echipa care a făcut designul a câștigat Iconic Awards 2017 Winner, Concept – Visionary Architecture – Best of Best, iar locația sa va fi pădurea rezervație naturală Gisselfeld Klosters Skove aflată la o oră distanță de Copenhaga, Danemarca.

Proiectul este o plimbare de trepte de 600 de metri conectată la un turn de observare înalt de 45 de metri. Se creează o oportunitate unică de a face o plimbare deasupra copacilor și de a experimenta natura uimitoare a pădurii dintr-o altă perspectivă. Caracteristica forte o reprezintă turnul și puntea de observare aflate în partea superioară, la o distanță de 45 de metri de pământ.
trekking

Cum putem proteja o pădure rezervație naturală și cum o putem face accesibilă în același timp? Aceasta a fost întrebarea la care a răspuns acest proiect.

E drept că suntem departe de Danemarca. E drept că ne doare sufletul să ne plimbăm prin pădure și să găsim zone similare groapelor de gunoi. Deși vizual îmi place foarte mult proiectul, parcă mi-aș dori să n-ajungem să facem trekking pe sus printre copaci, ci aproape de pământ. Deși, când văd imaginile…

trekking

trekking

trekking
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.