Cribbage – jocul preferat pe submarinele americane

cribbage

Jocul Cribbage sau crib nu are traducere în limba română. Crib înseamnă pat de copil sau cuib și citind informațiile despre el, mi-a fost greu să identific de ce a fost numit așa. Când m-am uitat la clipul de pe youtube care te învață cum să joci, mi-am dat seama că crib e casa sau locul unde aduni cărțile.

Cribbage a fost inventat în secolul al XVII-lea de către poetul englez Sir John Suckling și este unul din cele mai jucate în lumea celor care vorbesc limba engleză. De la momentul invenției sale și până în prezent, jocul acesta de cărți a rămas în esență, neschimbat.

Pe submarinele americane este metoda preferată și ”oficială” de petrecere a timpului liber. Cel mai vechi submarin activ american din Flota Pacificului păstrează cel mai vechi joc Cribbage, aparținând comandatului și medaliatului cu Medalia de Onoare, admiralul Dick O’Kane. Acest joc e de pe vremea celui de-al doilea război mondial și e transferat mai departe celui mai vechi submarin din flotă, în momentul în care cel care îl găzduiește este trecut ”în rezervă”. Ca o moștenire și talisman norocos!

Citește: Jocuri pentru adulti si copii pe sau cu tabla de lemn

Ce ne-a atras pe noi a fost cribbage board-ul, placa din lemn, găurită încât să poată susține pionii. Știți cum ținem noi scorul la orice joc, notându-l pe o foaie de hârtie? Ei bine, placa din lemn de la Cribbage e pentru socoteala punctelor și se găsește în diferite modele și culori. Ca să vedeți cât de mult se joacă, v-arăt poza asta cu carcasa din lemn pentru iPhone, care e un cribbage board în sine. Eh?

cribbage

Dacă v-a făcut cu ochiul, l-am găsit și în Apple Store de descărcat și-l găsiți în mod sigur și pe Android. Pare interesant de jucat, dar nu vă îndrumăm neapărat către asta. Doar am vrut să vă arătăm board-ul din lemn al jocului care ne-a plăcut nouă mult!

Spor la joacă și privit!

cribbage cribbage

Cribbage

Cribbage

Cribbage

cribbage
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Pingback:7 jocuri de cărți mai puțin cunoscute în România, dar celebre în alte regiuni - Invita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.