Un model estetic pentru mediul rural din România

becherer house

Când spui model estetic este de fapt un reper de aspect pentru o categorie sau o nișă, casa rurală în cazul de față. Orice est european este frapat când merge spre vest de curățenia și ordinea din sate, nu vorbim aici de orașe. Pentru mine este un mister cum crește iarba până pe marginea asfaltului și cum se poate ca să nu fie pârloage necultivate între sate.

Astăzi vă voi prezenta un proiect de renovare agresivă a unei vechi ferme de la țară. Casa Becherer proiectată de arhitectul Robert M. Gurney este una dintre reședințele care conservă si evidențiază elementele vechi prin contrastul  modern si minimalist. Chiar dacă proiectul se încadrează ca stil în cel contemporan, prispa, frontoanele și coșul de fum îți amintesc de faptul că acolo a zăcut o fermă tradiționala.

Casa este situată pe creasta unui deal, fapt care îi oferă proprietarului o priveliște remarcabila asupra pășunilor rurale.

Cum ar fi să avem astfel de ferme în mai multe sate din România și să ne creăm singuri un model estetic pentru a ne prezenta avutul și casa, chiar dacă suntem lucrători agricoli? Parcă altfel ne-am prezenta din punct de vedere estetic, nu-i așa?

ferma contemporana
detalii de arhitectura
casa contemporana la tara
design minimalist la tara
design minimalist si modern
dormitor modern
camera de lectura
baie moderna
casa moderna la tara

Casa Becherer este confortul urban îmbogățit cu un model estetic rural și beneficiara unei panorame de invidiat. N-aș crede că este orășean care să nu fie tentat să aleagă așa viața la țară.

Ceea ce păreau suplicii când eram copil, azi sunt desfătări. E semn clar că am îmbătrânit, când cauți liniștea și vrei să te retragi , limitând cumva numărul persoanelor cu care vrei să interacționezi. Căutăm la țară simplitatea, lipsa stress-ului cotidian, avem așteptări reduse și tendințe de abandon în lectură.

design minimalist
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Foarte misto, mi-as dori sa vad asemenea case prin zona rurala a tarii. Dar, prin multe parti inca nu s-a renuntat la chirpici, deci…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.