Vinclu multifuncțional

vinclu multifuncțional

Pentru mine este o descoperire recentă și poate pare hilară, însă sunt de-a dreptu’ încântat despre acest vinclu multifuncțional.

vinclu multifuncțional
Vinclu multifuncțional 17

L-am luat scump, dintr-un magazin de bricolaj, pe ultima sută de metri, ca să-l folosesc ca și Constantin Barbu la asamblarea unor plăci de PAL. Fac un dulăpior de baie și o bucătărie mică, din elemente debitate și căntuite. Va veni și partea de stejar masiv adăugată la fețele de sertare și blat, plus câteva mânere, însă revin când e momentul.

vinclu standard și copiator unghiuri
Vinclu multifuncțional 18

Originalul cu care eram obișnuit arăta așa, ca în imaginea de mai sus și le folosesc de ceva vreme bună, dar partea reglabilă este pentru mine minunată.

N-am apucat să fotografiez vinclu multifuncțional la treabă, al meu are gradație și în inchi și metrică, aici trebuie căutat o variantă full metrică și mai lungă. Ce să zic, faci minuni cu el, am avut senzația că e stupid că nu l-am folosit până acum.

Vinclu Multifuncțional

Când ai de trasat multe, la distanțe precise, mai ales cote care se repetă … e treabă clară de vinclu multifuncțional. În engleză îi spune Combination Square sau Combination Angle, am văzut că sunt seturi de 150 și 300 mm, însă am sentimentul că unul de 600 de mm e de vis. Poate e mai greu de fixat pe poziție și dă erori mari, dar o să aflu.

Am văzut că sunt modele care au 3 componente diferite atașabile, cu raportor sau accesoriu de colț, pe lângă talpa cu unghi de 90 și 45 plus bula de nivel, care sunt standard. Mi-amintesc că am scris cu ceva ani în urmă despre scule care fac viața ușoară la tâmplari și la dulgheri – Electronice – Scule de tamplarie electronice – 5 idei îți fac viața mai ușoară și Scule de măsură pentru tâmplărie astea sunt în categoria din care face parte și vinclu multifuncțional.

Jucărie nouă, an nou, să ne fie cu spor și veselie în tot ce vom lucra și gândi!

Eu deja fac planuri, mâine mă duc să meșteresc ceva, așa, de încălzire … și vor fi 13 grade, conform prognozei, mai că nu trebuie să dau drumu’ la sobă.

vinclu Multifunctional 3 in 1
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.