Xavier – numele Profesorului asociat cu o masa rustic industrială

Xavier Masa rotunda

E adevărat că numele profesorului Xavier din seria X-Men este singura asociere pe care o cunosc în afară de denumirea folosită de noi pentru acest tip de masă. Am avut aproape tot anul 2016 disponibil doar modelul de masă cu blat din cer de formă rectangulară și echipată cu picioarele în X din metal. Forma extrem de subțire a atras privirile multor navigatori online care ”ne-au trecut pragul” și a generat o comandă de care sunt mândru că am dus-o la bun sfârșit.

Aștept imaginile cu amenajarea completă a Casei de Ceai a Reginei Maria aflată la poalele Castelului Bran, care a avut inaugurarea în toamna anului 2016. (Update – le-am primit – sunt aici) Mesele au fost construite atipic cu blat din elemente distanțate pentru exterior, dar și clasic, rectangulare. O noutate a fost faptul că ni s-a cerut o soluție pentru blaturi rotunde, respectând ideea de design originală a modelului de picioare metalice Xavier. Am prezentat firmei de arhitectură o simulare 3D și după evaluarea mostrelor furnizate pe cele 4 soluții constructive am purces la ducerea la îndeplinire a uneia dintre cele mai frumoase comenzi din România, care ne onorează. Portofoliul nostru cuprinde mai multe locații distinse, unde am furnizat soluții lucrând îndeaproape cu oameni deosebiți înzestrați cu viziune.

Când te pronunți cu privire la un design bazat pe simplitate, calitatea materialelor este primordială. Aportul naturii este un factor determinant în perspectiva rezultatului final și ca urmare este nevoie de o atenție deosebită la detalii. Linii drepte, materiale de calitate, execuție ireproșabilă, toate contribuie la rezultatul financiar excelent obținut de acest model pentru 2016, și la speranța că va continua acest trend și în 2017.

Masa dreptunghiulara Xavier

Produsul poate fi comandat în Romania iar detalii despre dimensiuni și finisaje disponibile găsiți în Catalogul de mobila.

Stabilitatea mesei rotunde depinde de deschiderea amprentei la sol, iar construcția piciorului se va face diferențiat și proportional cu diametru blatului. Se poate porni de la 100 cm și ajunge la 200 cm diametru. Cercul și sfera sunt formele geometrice în plan și în spațiu care eficientizează cel mai mult spațiul ocupat. O masă cu diametru de 1 m are suprafața de 0,79 mp, un blat de 1,4 m diametru are dublu suprafetei – 1,54 mp, iar 2 m în diametru duc la 3,14 mp de blat. Am refăcut acest calcul multor clienți care nu pricepeau de ce pretul nu crește liniar. Circumferințele celor 3 dimensiuni de mai sus sunt : 3,14, 4,40 și respectiv 6,28 m. Apoi considerăm că ergonomia ne cere 0,60 m pentru spațiul unui ocupant la masă, și deducem că numărul de locuri diferă foarte mult, dar și suprafața pe care putem amplasa produsele culinare are mult de câștigat.

Masa rotunda Xavier

Modelul Rotund Xavier este prezentat în catalog.

Poate că nu strică să avem niște repere dimensionale în minte când apreciem nevoia pentru un obiect cu o asemenea însemnătate.

Anterior am prezentat si alte modele de mese reprezentative pentru stilul de mobilier rustic industrial, unde lemnul și metalul sunt foarte bine reprezentate. Blatul de cer este o opțiune tot mai apreciată și la orice comandă care implică acest material pute considera variante de blat cu 2 sau 3 cm grosime și bordura dublată.

Cu drag, de frumos și mai ales util.

Xavier
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna ziua

    Va rog foarte frumos sa-mi trimiteti oferta de pret pentru masa aceasta superba rotunda cu picioare metalice Xavier , diamentu de 1,40- 1.50 office@ktbpromotion.ro

    O zi frumoasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.