Zev Bianchi face scări care se împătură

Zev Bianchi

În această bună dimineață de sâmbătă, în care e prea rece ca să ieșim din casă la cumpărături, vă facem cunoștiință cu Zev Bianchi, care face scări care se împătură, cam ca și pătura pe care o țin pe lângă mine să nu-mi fie frig la spate acum. 🙂

Am primit ieri pe email un clip, cu o idee interesantă pentru un articol. Clipul era de pe 9gag, și nu știu de ce, dar 9gag nu-mi pare sursă serioasă pentru articole, doar de amuzament. Am săpat mai adânc după informații și am ajuns la designerul australian Zev Bianchi, cel care le-a creat. Cum crează omul? Din nevoie. Venit la New York, probabil locuind într-un apartament mai mic decât cel cu care era obișnuit în generosul spațiu pe care-l oferă continentul australian, ca să câștige spațiu în casă, a gândit scările care se împătură.

Spune clipul că atunci când nu le folosești, scările se lipesc de perete. Observați cât de ușor pot fi manevrate. Văzându-le, mi-am amintit de Evolution Door al artistului austriac Klemens Torggler, despre care vă scriam anul trecut – Evolution Door – obiect de artă kinetică – desigur, scările sunt practice, ușa e amestec de inginerie și artă. Dar cumva, mintea mea le-a asemănat, poate pentru igeniozitate.

Dacă doriți informații tehnice legat de acest proiect sau doriți să vedeți mai multe imagini, le puteți găsi aici. Proiectul lui Zev Bianchi a câștigat în Australia, în 2017, premiul Good Desing Award la secțiunea ”Product Design, Hardware and Building”. În mai 2018, acest concept a câștigat și Gold Award, în European Product Desing Award. Cine știe când o să-l vedem pe piață. 🙂

E de admirat ce poate face omul când își propune. Inovația și creația este bine înrădăcinată în fiecare dintre noi. Unii crează din plăcere, alții din nevoie. Cu siguranță, scopul final ar trebui să fie acela de a ne face viața mai bună, și ca extensie, pe noi mai buni.

Dacă vă doriți scări interioare după pofta inimii puteți cere tâmplarului preferat să debiteze formele proiectate de Dippanels. Nu e nevoie să știe mai mult decât prelucrea primară a lemnului, fără să fie specializat în scări interioare. Proiectul și planurile de debitare le primește – uite așa – Șabloane de debitare pentru scări interioare din lemn masiv

Vă doresc un weekend plin de inspirație!

Zev Bianchi

Zev Bianchi

Zev Bianchi
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna
  Doresc si eu o scara pliabila modelul facut de Zev Bianchi, unde pot cauta si realiza in romania asa ceva?
  Ma puteti ajuta? O persoana de contact?

  Multumesc
  O zi buna

  • Modelul este o forma de design, cu siguranta pe pagina oficiala exista indicatii. In Romania nu cunosc nici un atelier care sa produca aceasta scara.

 2. #3 Comentariu nou

  As dori un numar de telefon pentru a discuta detaliile in vederea confectionari unei scari!

  • Buna ziua, acest model de scara nu se produce la noi, este un model patentat si protejat de legi pe tot mapamondul. Nu cred ca cineva poate sa-l reproduce altfel decat in regie proprie, dar si asa ma indoiesc ca se justifica costurile.

 3. #5 Comentariu nou

  Cat costa o scara pliabila?

 4. #6 Comentariu nou

  As dori și eu o scara pliabila

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.