12 zile de lucru în stejar duc la apariția acestei piese excepționale

12 zile

12 zile de muncă a durat execuția acestui corp din stejar.

separator de hol construit in 12 zile - Ionut Dragnea

12 zile de la scândura cu coajă până la momentul când a putut fi montat ca separator între hol și living. Se putea construi un perete, desigur, însă spațiul s-ar fi micșorat, ar fi fost limitat funcțional, n-ar fi îmbogățit percepția și n-ar fi bucurat privitorul. Stejarul are calitatea de a se potrivi exact, ca o secvență ADN, într-un lanț fluid de forme și texturi care duc la un aranjament reușit.

Tâmplarul care a lucrat 12 zile este Ionuț Dragnea, iar rezultatul muncii este mai mult decât o piesă de mobilier. Să faci un dulap, o masă sau un scaun din lemn masiv este una și să dai lemnului o formă artistică, ce trebuie analizată cu atenție pentru a înțelege rațiunea și emoția este artă. Bucuria celui care o deține este completată de mirarea și fascinația pe care o trezește fiecărui musafir ce-i calcă pragul.

separator de hol construit in 12 zile - Ionut Dragnea

Dimensiunile de gabarit sunt : L240 x l40 x H272 cm, fabricat integral din stejar masiv, lamela continuă, finisaj cu lac pe baza apă non-toxic, culoare natur. Feronerie Blum, Push Up.

12 zile au fost necesare pentru o piesă de lemn ce induce meditația, așa văd eu rezultatul final. Trebuie să-ți relaxezi mintea, să te concentrezi asupra unui singur gând, urmărind continuitatea fibrelor ce unește fronturile. Marginile teșite ale polițelor au ”efect de pernă” și pare neverosimil că grosimea întregii polițe se reduce de la 10 mm la 4 mm pe tot perimetru acesteia. Corpul de stejar n-are față sau spate, este simetric și funcțional din ambele părți. Diametrul barelor rotunde este de 30 de mm și sunt cuplate cu prezoane și bucșe cu dublu filet.

Pe Ionuț Dragnea îl găsiți în București, unde iși are atelierul. Îi puteți scrie la ionut@stejarmasiv.ro. Nu cred că e bine să-l sunați, zgomotul utilajelor și concentrarea cu care lucrează s-ar putea să îl împiedice să acorde telefonului prea multă atenție când ține o bucată de stejar în mână. Vă va răspunde, în scris, cu siguranță.

Nu-i cereți banalități, căutați să încredințați acestui meșter visele dumneavoastră, nu nevoile.

Va contribui desigur cu propria viziune și e posibil să plătiți munca lui Ionuț cu o sumă, iar aportul de magie să fie bonus neprețuit, greu de cuantificat. Unicitatea este garantata, poate va lucra 12 zile sau mai mult însă e important să primiți încredințarea că este UNIC ceea ce vă livrează. De când îl știu nu am cunoștință să fi reprodus de două ori același concept.

atelier Ionut Dragnea - portofoliu - 12 zile

Parcurgeți cu atenție produsele din Portofoliu Atelierului Ionuț Dragnea.

Veți găsi în paginile acestei reviste mai multe proiecte semnate de Ionuț Dragnea, este și justificarea pentru care adresa sa de email este legată de domeniul nostru. Am crescut împreuna, deja privesc în urmă la anii care au trecut, la începuturi și parcurs și aștept cu nerăbdare să mă bucur de ceea ce ne rezervă viitorul.

Design interior marca SeTe, cu piese din lemn de la Ionuț Dragnea

design interior SeTe - Ionut Dragnea

Portret de tâmplar – Ionuț Dragnea – Cum îți găsești fericirea?

Ionut Dragnea portret de tâmplar 12 zile

Arbori bătrâni – Florin Ghenade si rame produse de Ionuț Dragnea

Arbori bătrâni - Florin Ghenade cu rame din frasin fabricate de Ionut Dragnea - portret de tâmplar

 

separator de hol construit in 12 zile - Ionut Dragnea
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.