Albastrul, aduce vara in dormitorul tau

design interior

Vara si-a facut deja aparitia, iar in acest minunat anotimp, albastrul face cu ochiul tot mai mult specialistilor in amenajari interioare. Aceasta culoare in orice ton ar fie ea, te duce cu gandul la mare, la soarele insorit sau la noptile de vara cu cerul bleumarin. Avand o multitudine de nuante, aceasta se potriveste orcarei personalitati.

Pernele, lampile, noptierele, perdelele sau cuverturile, toate aceste accesorii in nuante de albastru pot sa aduca vara in dormitorul tau. Pentru cei mai curajosi si schimbatori din fire, un perete vopsit in albastrul este un accent perfect de culoare si o idee geniala de decorare. La fel ca și roșu, această culoare este ”tare”, deci trebuie folosită ponderat, moderând numărul obiectelor din încăpere care au albastrul în componența lor. Poate și suprafața acoperită de albastru ar trebui să nu depășească suportabilul.

Veselia acestei culori este potrivita atat pentru barbati cat si pentru femei,  asa ca nu va feriti sa o utilizati in cantitati moderate.

accesorii albastre pentru dormitor

accent de culoare albastra

design interior cu albastru

dormitor bleumarin albastrul verde

dormitor cu albastrul verde

dormitor in nuante calde - culori de vara

nuante turcoaz in casa ta - culori de vara - albastrul verde

perete turcoaz - culori de vara

Sursa

Atenție pentru exprimare și aprecierea care vine din partea bărbaților. Sunt mulți aceia dintre noi care greu reușesc să distingă Albastru de Turcoaz sau Cyan, sau Aqua. Dacă reușiți, este o performanță remarcabilă, sunteți printre puținii care le diferențiază. Am scris anterior despre Baby Blue, o culoare din această gamă, pentru a o explica pe înțelesul celor mai puțin norocoși în vocabularul culorilor.

Când discut cu un potențial client, mai ales dacă este doamnă, motivez că inginerul din mine, bărbat pe deasupra, nu reușește să vadă milioane de culori ca femeile, ci doar 7, ca si Newton. Am găsit un articol interesant aici – merită citit – Câte culori are curcubeul?

Update 2018 – Irina a scris Albastrul , eu am senzația că l-a personificat, îl vede cumva aparte. Albastrul este prezent pe multe steaguri, în fața ochilor pe cer și-n adâncul mărilor. La fel ca verdele, ne înconjoară zi de zi și suntem în aceeași măsură familiarizați și obișnuiți cu aceste culori, încât doar lipsa lor ne-ar afecta de-a dreptu’.

Citește și – Living albastru – 7 idei pentru decorarea spațiului

design interior
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.