Ambalarea și expedierea la distanță se face cu ajutorul lemnului

Container din lemn paletizabil reutilizabil

Pe lângă paleții omniprezenți, ce sunt fabricați în mod tradițional din lemn sau derivate lemnoase, ambalarea și expedierea coletelor la distanțe mari apelează la lemn și se folosește de proprietățile mecanice ale acestuia pentru a vă aduce marfa la destinație în bune condiții. Lemnul masiv sau derivat poate prelua șocuri, protejează colțuri, margini, muchii fără a transmite materialului pe care îl acoperă intreaga forță a loviturilor ce apar inerent la manipularea mărfurilor.

ambalarea folosind lemnul

ambalarea folosind lemnul

Am avut parte de un stagiu de practică în Germania, la Kathrein AG, în Rosenheim, unde după doua săptămăni de fabricat antene GSM m-am transferat la secția de ambalare unde am  lucrat cu neamțul Artur, din Reșița. Mi se rupea sufletul văzând cum pachete de 4-5 m lungime de șipci de brad, de 10 cm lățime, de 3 grosime, să-l pui parchet, nu alta, era tăiat fără milă, fără rețineri în ceea ce privește economia de material pentru a realiza cuști zăbrelite, de protecție, în jurul cutiilor ce găzduiau antene. Formele acestora difereau unele de altele, așa că fiecare cutie de protecție din lemn era ”custom made”. Ciocan pneumatic pentru cuie, circular de mână, ruletă și nivelă electronice, stivuitor, mai mare dragul de a lucra. Atunci, în 2000, am învățat că pentru a realiza colțurile în unghiuri drepte, de 90 de grade, trebuie doar să măsori diagonalele și să le faci egale și Voila !!! – ești mare tâmplar.

Niște colete în cutii de carton, sosite din America, m-au surprins cu protecțiile de lemn, din baghete de brad, prinse simplu în holtzșuruburi, care nu permiteau deformarea cutiei. Nici o baghetă nu era rupta, plus că manevrarea cutiilor era foarte ușoară.

Atenția acordată expedierii oricăror mărfuri denotă profesionalism din partea firmei de la care faceți comenzi. Astfel te poți aștepta ca și marfa dinăuntru să fie una de calitatea pe care ai cerut-o. Găsirea imaginilor exemplificative pentru această idee e foarte dificilă, cred ca nu interesează pe prea mulți să imortalizeze expedierea din depozit.

ambalaje din lemn ambalaje din lemn

ambalarea folosind lemnul ambalarea folosind lemnul ambalarea folosind lemnul

ambalarea folosind lemnul

Ambalarea folosind lemnul nu are doar rol temporar și sunt pe lumea asta și ambalaje din lemn care după utilizare ajung să fie refolosite din cauza calității și a unicității lor. Cutii din lemn pentru vin folosesc toate podgoriile care se respectă, mai ales cele din Franța. Cu aceste cutii din lemn s-au imaginat piese de mobilier destinate cramelor sau pivnițelor, însă nu sunt neobișnuite locații rezidențiale care includ astfel de piese de mobilier.

9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna ziua,la ce pret este masa rotunda extensibila,si ce modalitati de transport aveti pentru Satu Mare?multumesc.

 2. #2 Comentariu nou

  sunt foarte interesante dar, din pacate, destinate mai mult adolescentilor (de la 14 ani in sus). nu am gasit jocuri similare pt copii mai mici de 14 ani.

 3. #3 Comentariu nou

  doresc informatii detaliate pentru montare folie pe structura de lemn.
  multumesc!

 4. #4 Comentariu nou

  doresc o colaborare cu DVS. MULTUMESC ADRIAN RUSE 0722308760

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.