Amenajare de restaurant realizata de Shigouri

Stowaway amenajare de restaurant

Proiect amenajare de restaurant Stowaway

O soluție de amenajare de restaurant cu inspirație Australasiatică … realizată în America.

La prima vedere denumirea pare asiatică, însă Shigouri este un atelier american deținut de Nick Shigouri, absolvent al unei scoli americane pentru prelucrarea lemnului din Cambridge. Nu e vorba de acel Cambridge ci de un oras cu puțin peste 3000 de locuitori din Vermount. Recent am întâlnit pe cineva din Vermount și mi-a descris cu încântare asemănarea dintre peisajul din Maramureș și cel din America, unde Vermount înseamnă locurile natale. Posibil ca acolo să fie aceeași înclinație pentru lemn ca și la noi, iar dacă săpăm, istoric vorbind, sunt mulți români pierduți prin 1900 în America, pe vremea când se mergea la muncă acolo, la sondele de petrol sau pădure.

Shigouri
Nick Shigouri

Nick Shigouri a înființat atelierul cu scopul de a promova prelucrarea lemnului care pune în valoare imperfecțiunea naturala a lemnului. Lucrările sale de portofoliu mi-au atras atenția prin simplitatea execuției și insistența asupra părților de tâmplărie care întregesc senzația de lemn natural. Influențe de genul celor promovate de comunitatea Amish apar când e vorba de prelucrarea manuală a lemnului în loc de utilizarea mașinilor.

Descrierea proiectului Stowaway pentru amenajare de restaurant vorbește despre muzica lemnului, despre încântarea privitorului mai cu seamă a celui care are ceva cunoștințe despre prelucrarea sa și remarcă ici și colo, când servește masa, diverse tușe de personalitate imprimate și evidențiate de meșter. A folosit lemn de nuc în totalitatea componenței pentru mese, scaune și corpurile de iluminat. Băncile și separeurile dintre mese sunt realizate din white wood și lemn de Douglas, cu accente de nuc pentru îmbinări.

Dacă nu știți ce e white wood, căutați online și veți gasi cu stupoare pe Alibaba referințe despre exportatorii români de cherestea sau bușteni de brad/molid. Am înfierat această practică de câte ori am avut ocazia.

Întreaga locație a fost realizată după specificațiile de design ale proprietarului care a călătorit mult în Australasia. Descrierea stilului este în termenii: familial – însă unic, uimitor – dar simplu, elegant – însă nepretențios.

Subscriu și îmi face plăcere să vă prezint imaginile. Pentru alte proiecte realizate la atelierul Shigouri puteți accesa direct pagina lor.

Cu drag, de lemn meșterit cu pricepere.

Stowaway amenajare de restaurant
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Mobilieru prezinta o simplitate de mult bun gust ! Un arhitect celebru a spus ,,mai putin inseamna mai mult”-dezvoltat presupune mai multa gandire si inovatie in rezolvarea unor proble cu minim de efot si materiale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.