Amenajare din Austria – cu alb și tonuri ninse de culoare

Living Austria

Admit că n-aș alege din start o amenajare interioară bazându-mă pe alb așa cum a ales Mari în Austria. Am propriile limitări și cred că albul este imaculat, stare pe care nu o poate păstra în prezența copiilor, dar nici a mea, ca utilizator comun al unei case. Mă tem de alb, trebuie să admit. Mă tem că pot greși și orice inadvertență se vede instantaneu. Mari nu, și am fost extrem de surprins să văd amenajarea la final în imagini ce surprind un parcurs clar, menținut și asumat. Cu o voce caldă, binevoitoare, a cerut și comandat ferm produsele alese, ascultând cu atenție recomandările. Și-a asumat decizii, vizând un rezultat final cu perseverență.

A comandat un set de masă echipată cu scaune despre care am scris anterior și la ceva vreme treptele din lemn finisate White Wash. Mi-a povestit telefonic despre ideea ei de amenajare la casa din Austria unde locuiesc, însă nu mi-am făcut în minte nici o proiecție asupra a ceea ce va ieși cu toate că detaliile au fost multe.

Au renovat o casă veche și au schimbat aproape totul, dacă e să începem doar cu instalația electrică și branșamentul.

Apreciez în mod deosebit soba și poziționarea centrală a acesteia. Spațiul bucătăriei este doar delimitat fără a fi separat cu uși de restul încăperilor. Peste tot albul și tonurile ninse predomină. Toată casa pare intrată într-un vortex polar în care s-a așternut chiciura peste toate obiectele. Am o apreciere deosebită pentru micile obiecte de decor uitate ici și colo, cu intenție și bun gust. Este partea care mie mi se pare cel mai greu de reușit, ține de simțul estetic și de inspirația alegerii. Doar oglinzile au rame de culoare închisă, care le delimitează vizibil, de fundal.

Doamna mea ar avea sigur de discutat cu Mari pe acest subiect, eu pot participa la discuții doar pe teme mari, concrete.

Living Austria

dining Masa Hudson si scaune Lawrence -  Austria

Am primit și o invitație în vizită, însă se va încheia întreaga amenajare din Austria până să ajungem noi, prin sfârșit de vară. Cred că puritatea amenajării reflectă sufletul proprietarilor, a fost o chimie instantanee și am pornit pe partea care ține de noi cu încredere reciprocă de la bun început. Partea financiară există, desigur, dar discuțiile s-au axat mai mult la nivelul stabilirii detaliilor din viziunea finală. Mă bucur că am reușit să ne ridicăm la nivelul așteptărilor.

bucatarie din Austria

amenajare albă din Austria

Cred că interioarele albe, ninse de povestea din mintea proprietarului sau a designerului sunt cele la care tremur cel mai mult.

Am mai avut parte de un parter din București, acum 2-3 ani, tot alb și a fost atunci pentru prima dată când am constatat că nu aș fi avut dreptate combătând o astfel de alegere. Design interior alb cu mobila din lemn masiv fabricată la Baia Mare a fost publicat în decembrie 2017, deși amenajarea începuse în primăvară.

Imaginea de mai jos duce către acea amenajare.

design interior alb - mobila din stejar masiv

Negrul mi se pare antagonist, de neînțeles, dar cred că întrece ca opțiune de finisaj la dublu ca număr alegerile finisajelor cu tonuri de alb. Am verificat în catalogul online de mobilă Mobel Amadeus, și nu avem în tot portofoliu produse cu lemnul finisat alb sau negru, cel mult White Wash, care este la mijlocul drumului dintre natur și alb.

Afirm din nou, deschis și convins că alegerea mea de acum 8 ani a fost una extrem de inspirată. Lucrez cu și pentru oameni de calitate, cu care comunic ușor, benefic, constructiv. Învăț multe, și fiecare zi trecută ”la servici” este un plus la experiența mea.

Săru’mâna Mari, este un privilegiu pentru mine să te număr printre cunoscuți!

hol
13 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.