Amenajarea dining-ului arată altfel în 2021

Nu mai avem nevoie de bucătării dedicate, amenajarea dining-ului înglobează bucătăria și livingul în 2021

amenajarea dining-ului 2021 - DWELL

N-aș merge până acolo încât să afirm că amenajarea dining-ului este astăzi total diferită față de variantele clasice. Spun însă deschis că la construcțiile noi rareori se mai dorește o separare clară a living-ului, dining-ului și a bucătăriei.

amenajarea dining-ului 2021 - DWELL

Societatea s-a schimbat, femeia nu mai este casnică decât în situații aparte, cum ar fi o stare materială excepțională, dar statutul celor doi membri ai familiei, soț și soție, bărbat și femeie implică o participare activă la toate treburile casei. Acum 50 de ani femeia bucătărea într-un spațiu separat de camera mare și doar la apartamente masa se luat tot în bucătărie.

Să vorbim despre amenajarea dining-ului azi înseamnă să facem referire la spațiul unde masa se servește, adică un ansamblu de masă cu scaune, care nu mai aparține bucătăriei nici living-ului. Când se prepară bucatele, un proces mult diferit față de acum 50 de ani, e preferabil ca cel ce manipulează electrocasnicele să nu fie despărțiți de restul familiei. Nici accesorizarea bucătăriei de azi nu mai implică pregătirea pentru un proces îndelungat de fierbere, prăjire sau alte proceduri, iar restul familiei nu prea mai ajunge în situația de a strâmba din nas când oala fierbe și aburește ore întregi.

amenajarea dining-ului 2021 - DWELL

Citesc de ceva vreme revista DWELL și imaginile din acest articol provin din biblioteca lor pe care am răsfoit-o de multe ori. Masa si scaunele sunt de regulă în forme de design clasice. Am remarcat o segmentare în ansambluri de bănci cu masă sau scaune cu design vintage așezate lângă mese clasice, ca soluții pentru amenajarea dining-ului.

amenajarea dining-ului 2021 - DWELL

Bucătăriile sunt în imediata proximitate, bine echipate, dar destinate cel mult încălzirii de semi-preparate sau preparării ceaiului ori cafelei. Plătim cu acest tribut avansul civilizației. Rareori se mai pornește de la ingrediente de bază și se gătește ore întregi un preparat final. Avem alimente procesate – ceea ce nu e neapărat un câștig – sau diete bazate pe prepararea din legume sau fructe proaspete. Nu știu câte familii tinere iau în calcul să facă jumări sau cârnați de casă, așa că bucătăria are un rol destul de diferit.

Ne dorim timp alături de familie, e de dorit ca cei mici să asiste sau chiar să participe cele 10-15 minute necesare ca farfuriile să poată să-și primească conținutul. Fiica mea de aproape 3 ani deja pune tacâmuri, băieții aduc pâine sau iaurturile și chiar pregătesc singuri preparate simple.

amenajarea dining-ului 2021 - DWELL

Urmează să construiesc o casă iar amenajarea dining-ului nostru implică un set de masă cu scaune în apropierea spațiului de gătit, dar înglobat în living. Ideea unei bucătării de vară, unde să pregătim zacusca sau magiunul e fără îndoială parte din anexele vitale pentru familia mea. Pe timp de iarnă prefer să folosesc ceea ce e în cămară sau să prepar mese ușoare, cu carne puțină.

Am ajuns să public acest articol reflectând la schimbarea lentă a designului mobilierului pe care și noi îl oferim, î antiteză cu smart-device-urile sau cu tehnica de calcul. Cred că oamenii vor dori să păstreze aspectul cald al lemnului când ajung la amenajarea dining-ului, mă simt mai confortabil pe un scaun vintage și cu coatele pe o masă din stejar, decât pe sticlă sau metal ori plastic.

idei de design DWELL

Portofoliul nostru de produse se regăsește la adresa www.mobelamadeus.ro – însă nu veți găsi neapărat modelele de design asemănătoare cu cele din imaginile de mai sus. Chiar dacă producem o gamă destul de mare de produse din stejar masiv, nu înseamnă că sunt habotnic și-mi plac doar produsele noastre.

Lipsa gamei de scaune cu design danez, cu elemente subțiri, curbe sau rotunde în secțiune este un minus pentru care oftez, însă sunt conștient că creșterea capacităților de producție spre acoperirea mai multor forme de design poate dăuna calității.

Produsele din catalogul online provin din 4 fabrici distincte, dacă am crește fiecare fabrică prea mult s-ar ajunge la volume foarte mari, prețuri scăzute și calitate pe măsură. Asta este complet exclus din planurile noastre.

Cu drag, voie bună vouă, dragi cititori.

amenajarea dining-ului 2021 - DWELL
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.