Aparat de vaslit – WaterRower – fabricat din lemn

aparat de vaslit Waterrower Waterrower

Azi am apelat la Wikipedia pentru a nu stiu câta oara căutând informatii despre WaterRower – un aparat de vaslit indoor, adică o simulare a unui vâslit adevărat pe o ambarcațiune unde chiar ”tragi la rame”. Se folosesc pentru conditia fizică și firma care a inventat aceste aparate, cu denumirea de WaterRower, a patentat denumirea datorita sistemului de rezistență a unei palete într-un recipient cu lichid.

aparat de vaslit Waterrower
aparat de vaslit Waterrower

Daca nu ați donat pentru Wikipedia pâna acum vă invit să o faceți, personal îi apreciez enorm pentru bagajul de cunoștințe acumulate acolo. Parcă ar fi personificarea planetei Terminus din seria Fundațiilor de Asimov. Sigur că mai e mult până să fie complet, ceea ce rămâne doar un deziderat și cred că nu va fi atins niciodată. Ca visul ultimului dintre Nemuritori, care va deveni posesorul tuturor cunoștințelor din toate timpurile, dar va și renunța la viața eternă.

aparat de vaslit Waterrower
Waterrower

Revenind la acest aparat de vâslit, cu denumirea de WaterRower, la care poate pare că îi fac reclamă, ceea ce mi-a plăcut a fost că e din lemn. Sigur că am căutat dacă e din stejar, însă nu e disponibil decât din arțar, cireș sau castan, cu finisaje sau furnire de stejar. Părțile din metal nu le menționez, echipamente de fitness metalice sunt pe toate gardurile. Ăsta e din lemn și se pretinde că e așa din 1988. Am zâmbit, un aparat de vaslit, la care scrie ”since 1988”, deci din timpul vieții mele deja e de menționat ”since” … Am reținut.

N-am văzut pe la noi, firma este americană, însă mi-a plăcut, pur și simplu. pentru problemele mele de genunchi ar fi minunat pentru exerciții, am văzut pe Youtube și filmulețe de prezentare cu DIY. Poate e de ținut minte pentru că butonul de BUY nu funcționează de pe calculatorul meu, eram curios cât poate costa. Dacă știe careva, dacă-l are poate îmi scrie și mie despre acest aparat de vaslit. Merge site-ul reprezentanței din RO.

aparat de vaslit Waterrower
Waterrower

Sporturile nautice, alături de echitație și tenis cred că sunt printre cele mai elitiste, am remarcat și un aparat construit din lemn pentru exersarea rularii parâmelor pe o ambarcațiune cu vele, care folosește același principiu.

Cu drag de mișcare și condiție fizică bună.

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar
Catalog de mobila din stejar masiv – mese, scaune, corpuri fotolii din piele naturala
aparat de vaslit Waterrower
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  La noi in Ro gasesti aici: http://www.fitlife.ro/waterrower-natural-s4-2352/
  Daca vrei sa comanzi din afara http://world.waterrower.com/nearest-region.html si cauti tu in ce tara vrei.

  Cu respect,

  • #2 Comentariu nou

   Mare multumesc de indicatie, pare decizie clara, ca 1700 de euro nu dau pe el. Il vad ca un om invatat cu lemnul si daca-l defalc in bucati si componente, nu stiu de unde ajunge la acest cost. Monitorul de puls nici nu e inclus in cost, si pe diverse site-uri de fitness sunt chestii performante sub 100 de lei, fara sa luam in calcul bratara fitness pe care multi deja o avem.
   Oricum … ramane la nivelul de admirat si apreciat de la distanta.

 2. #3 Comentariu nou

  putem întreba la scenariștii din „house of cards” ☺. lăsând gluma, e o chestie faină. prețul e pe măsura personajului din film.

 3. #4 Comentariu nou

  Buna, am folosit un astfel de aparat in SUA, la fratele meu si pot spune ca este extraordinar pentru musculatura picioarelor si a spatelui. Lucrul cu adevarat deosebit este faptul ca atunci cand vaslesti se aude apa in recipientul de plastic ca si cand ai vasli pe apa. Un alt plus ar fi acela ca rezistenta pe care ti-o opune la rame este cea reala, a apei, dar cel mai mare bonus este faptul ca atunci cand fratele meu la achizitionat, nu a achitat mai mult de 1200 de dolari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.