Atelier mobil – Festool MW 1000 – meșter organizat

atelier mobil Festool MW 1000

Festool s-a inspirat din preferințele celor care-i folosesc produsele și a înțeles extrem de repede unde poate aduce îmbunătățiri, creând MW 1000 – atelier mobil. Este relativ recent ca apariție în oferta, cred că din Aprilie 2018 a început să fie disponibil în listele partenerilor Festool, așa că îl puteți găsi la Avalon Tools în București, cu toate opțiunile.

atelier mobil Festool MW 1000

Pentru beneficiari, modul în care un meșter prestează lucrarea la comandă pe care a solicitat-o și o plătește, este extrem de important imaginea cu care rămâne în memorie din timpul lucrului și după aceea. Dacă vreun tâmplar, parchetar sau zugrav nu știe că recomandarea clientului mulțumit este cea mai mare publicitate, gratuită, pe care și-o face gratuit, atunci pierde la capitorul investiție în promovarea business-ului mai mult decât poate bănui. Recomandarea directă, din gură-n gură este cea mai puternică publicitate. Aspectul meșterului, exprimarea, curățenia și ordinea în care lucrează, sculele pe care le are și viteza execuției, alături de pricepere și calitatea manoperei sunt definitorii pentru oameni care nu se pricep la meseria celui chemat.

Festool nu este destinat exclusiv tâmplarilor, cum am fost tentat să cred, dar meseriile legate de lemn sunt cele mai favorizate de folosirea modularității. Mă gândesc la un montator de scări interioare sau de parchet/podele din lemn. Indiferent cât de precisă este proiectarea, micile ajustări sau potriviri cu imperfecțiunile pereților sau a pardoselii sunt mai ușor de trecut dacă ai la îndemână toate sculele.

Un atelier mobil, de tipul MW 1000 este destinat celor care deja folosesc scule Festool, apreciază Systainer-ele și vor să extindă funcționalitatea unui banc de lucru tip MFT 3. Cele două sunt compatibile, interconectabile și oferă un spațiu de lucru stabil și generos. Blatul de lucru este stabil, însă nu este destinat operațiunilor grele, de degroșare sau debitare grosiere. Un Kapex stă confortabil și stabil, înălțimea de lucru este potrivită și sculele cele mai uzuale pe care le veți găsi într-un atelier mobil sunt destinate operațiunilor de debitare finală.

atelier mobil Festool MW 1000

Sugestii pentru echiparea unui atelier mobil MW 1000:

Am convingerea că în momentul în care un meșter face trecerea spre Festool are deja o experiență de lucru și vrea neapărat să se respecte că om. Prea multă vreme am fost obișnuiți cu imaginea instalatorului sau electricianului care aduce sculele într-o plasă sau o geantă veche, reconvertită în geantă de scule. E timpul ca aceasta să se schimbe, iar meseriile proletare să fie asociate cu decența, priceperea și curățenia. Organizarea spațiului de lucru, lipsa improvizațiilor, viteza de operare sunt atuuri pe care un atelier mobil le aduce în sprijinul meșterilor.

Răzvan Dinu, de la Avalon Tools este cel mai pasionat om pe care-l cunosc și se ocupă exclusiv de produse Festool. Mi-a trimis să testez șlefuitorul orbital cu excentric și aspiratorul mobil și mă simt încă neîmpăcat că la returul sculelor, în cutia în care le-am primit, curierii au avut grijă să le trântească suficient de tare cât să crape carcasa aspiratorului. Nu mi-a cerut să achit nimic, dar asta pentru mine denotă o calitate aparte a aomului, iar interacțiunea cu un partener adevărat este vitală când faci achiziții cu valori deloc neglijabile.

Oferta Avalon Tools de toamnă- partener/distribuitor Festool o găsiți în fișierul de mai jos:

PDF
Oferta Avalon Tools

MW 1000 – Atelier mobil

Chiar azi am scris despre un birou de lucru pentru un electronist, așa că pentru meserii ce necesită deplasare cu sculele, acest atelier mobil este mai mult decât masa pentru scris factura. Operațiune pe care de altfel vă doresc să o faceți cât mai des.

De ce să alegi brandul Festool ? Păreri din toată lumea – așa văd eu justificarea alegerii unui brand, bazat pe o nevoie reală. Ar fi minunat să ajungem la o normalitate și meseriașii să aleagă să se respecte. Și să-și permită să o facă. Și noi să ne permitem să achităm serviciile lor.

Spor la treabă!

Pentru ultimul update despre noutăți Festool 2018 vă recomand – Separator preliminar CT-VA-20 Festool pentru aspiratoare din seria CT

atelier mobil Festool MW 1000
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.