Aviator – o gama de produse de mobilier cu inspiratie din domeniul aviaticii

Aviator Original Desk Mimicking the Bent Wing of a Plane – Freshome

Daca denumirea de Aviator asociată unui produs va duce cu gândul doar la ochelarii de soare, vă asigur că domeniul aeronauticii are mai multe segmente unde inspiră. Mobilierul  a preluat din  materialele folosite în aeronautică, utilizând aluminiul și pielea într-o manieră retro, dar seducătoare. Lemnul masiv apare cu siguranță ca o componetă de bază în acest domeniu, iar formele derivate din bordul de atac al unei aripi de avion ori din elementele structurale pot conferi această eticheta multor idei de design.

Nu fabricăm noi astfel de modele, însă pe baza unui trecut în care numele meu apărea pe un brevet de pilot, de planor ce-i drept, mă face iremediabil îndrăgostit de tot ce are legătură cu zborul. Personal, am fost un pui de zburător pe la 16 ani, am pilotat singur o aeronavă, am decolat și aterizat singur de nenumărate ori, astfel încât microbul s-a instalat în gene și nu voi mai fi niciodată doar omul ce a mers pe pământ.

Am găsit total întâmplător imagini despre piese cu denumirea Aviator atașată mobilei și le voi publica ca exercițiu de design și îndrăzneală, așa cum am apreciat singur că merită să fie menționate. Dacă vorbim de tablă din aluminiu sau cromată, nituri și piele naturala plus lemn masiv, aspectul va corespunde seriei Aviator, indiferent de designerul care abordează aceasta plajă. Regret că ideile din Restoration Hardware sunt disponibile doar continentului American și pot sa-mi bucur privirea doar rasfoind cataloagele primite din State. Parca-aș fi pe vreme Neckerman-urilor sau Quelle pe care le știam din scoarță-n scoarță înainte de 89. Timothy Oulton m-a cucerit complet cu seria sa.

Producem un fotoliu din seria Aviator, merită să-l admiri.

Sunt admirabile națiunile care în baza istoriei de care nu se rușinează sau de care nu se dezic folosesc și perpetuează valori ce îi leagă de tradiție. Nu am văzut nici o inspirație similara din turbina Coandă sau din modelul cu care a trecut peste Carpați Aurel Vlaicu. Recent televiziunile au fost fericite să digere știri cu designeri ce au copiat modele românești, regret că plagiatorii nu au fost români, ca să ducă ei inspirația folclorică în fața blitz-urilor.

Am putea beneficia de multe motive populare, însă și tehnica sau oamenii de renume de pe plaiurile mioritice merită promovate și afirmate pentru a creea ceea ce ne lipsește extrem de mult, unitatea și identitatea națională.

Mobilier cu tematica Aviator

Aviator
19 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.