Balamale rustice extrem de ieftine

balamale rustice Balamale rustice la usa afumatoarei

Balamale rustice extrem de ieftine

             Acum câțiva ani mi-am făcut o casa la tara.

             Când ai o casa la tara, de cele mai multe ori nu poți ocoli rusticul: cânta cocoșii vecinilor, latră câinii, primăvara fumul crengilor uscate date foc in grădini se strecoară printre florile rozalii de cais, iarba incepe sa inverzeasca si te gandesti cu nerabdare ca in curand o vei transforma in gazon, mierlele incep sa topaie si ele in cautare de rame, incepi sa te uiti mai atent pe la stresini sa vezi pe unde au de gand sa-si faca cuib vrabiile si gugustiucii pe care i-ai hranit peste iarna, ghioceii si toporasii sunt deja infloriti iar tulpinile narciselor si chiar ale lalelelor s-au inaltat binisor, in livada trebuie sa te grabesti daca mai vrei sa altoiesti ceva in primavara asta. Ceea ce, sa recunoastem, nu prea poti face in aparatamentul de la etajul X de la oras.

              Peisajul si freamatul vietii de la tara parca te indeamna la mai mult rustic, mai ales daca ai norocul sa traiesti intr-un sat civilizat, in care pâna si ulitele sunt asfaltate, sunt gaze, ai apa curenta, internet de mare viteza, benzinarie, vreo 3-4 marketuri curate cu autoservire, vreo doua serviceuri auto, oameni cumsecade care nu fura si care te ajuta la cea mai mica nevoie. Da, vorbesc de un sat din Romania, nu din alta tara!

              Din acest peisaj in care modernul si civilizația coabitează fericit cu specificul vieții la tara pe care am încercat să vi-l descriu mai sus, nu mai lipseau decât balamale rustice. Nu numai rustice, dar si vizibile. Nu puse oriunde, ci acolo unde se potrivesc, pentru ca atunci cand te uiti la poarta sau fereastra la care sunt montate, sa-ti vina in gând o “mirare” si doua intrebari:

  • “ da, arata bine, fără ele parca nu ar fi avut farmec!”
  • “dar de unde le-o avea?”
  • “cat or fi costat?”
Balamale rustice la obloanele de la fereastra
Balamale rustice la obloanele de la fereastra

Desi ma consider un tip cu oarecare imaginatie, sa stiti ca intrebarile nu sunt imaginare. Chiar mi-au fost puse in legatura cu balamalele pe care vi le prezint in cele trei imagini alaturate. Iata raspunsurile:

  • De unde le am? Le-am facut singur.
  • Cat au costat? Nimic, pentru ca sunt facute din niste deseuri pe care le-am avut prin magazie.

Nu, nu sunt făcute din fier bătut. Sunt din … șindrila bituminoasa care mi-a rămas de cand am acoperit casa, întoarsa pe dos si tăiata cu foarfeca după modelul pe care-l vedeți.

balamale rustice
Balamale rustice la usa afumatoarei
balamale rustice
Balamale rustice la usile de sub blatul gratarului

Știu ca sunt chiar prea rustice (a se citi nu prea reușite, adică puteau fi cizelate cu mai mare atenție), dar sper sa va fi dat o idee pe care, cine știe, o veti pune in practica. Merg bine pe orice lemn, inclusiv pe Stejar masiv!

Virgil G.

Alte articole scrise recent:

PAMANTUL DRAG AL TARII MELE

CUTITASE DE LEMN PENTRU INTINS PE PAINE

CUM AM CONSTRUIT UN GAZEBO – partea a III-a

CUM AM CONSTRUIT UN GAZEBO – partea a II-a

CUM AM CONSTRUIT UN GAZEBO – partea I

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Balamale rustice extrem de ieftine 16
balamale rustice
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Excelenta idee! Si chiar arata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.