Balansoar din lemn – Monogram – David Haig

Secretul unei afaceri de succes în tâmplărie este să faci produse care să miște sufletele celor care te plătesc.

Balansoar din lemn David Haig

Fiecare meșter, artist sau autor celebru are o poveste de succes, cu care a început să fie cunoscut, iar pentru David Haig povestea e legată de Monogram – un balansoar din lemn.

Ca în toate aceste povești, la începuturi neo-zeelandezul tânăr merge în UK unde un meșter celebru (Chris Booth) îi spune: Îți dau 2 săptămâni de lucru în atelierul meu, dacă ești bun de ceva, te plătesc! – Restul e istorie …

Monogram – balansoar din lemn

Ba nu, de fapt povestea lui David trebuie spusă la ani după ce învățase să restaureze mobilă victoriană și se cam săturase de munca grea. A început să deseneze și să realizeze o idee proprie – balansoarul din lemn Monogram. Povestește că la producerea primei bucăți a muncit atât de mult încât nu credea că vreodată va mai face ceva similar. L-a dus la o expoziție și o doamnă căreia i-a plăcut a scos carnetul de cec-uri și i-a oferit 750 de dolari pe loc pentru acest produs. A simțit că din acel moment cariera lui a făcut primul salt notabil.


V-am spus povestea asta cu un scop precis. Sunt vremuri tulburi, însă meșterii tâmplari pe care-i știu au de lucru berechet, dacă se adresează segmentului Premium.

Oare vedeți imaginea cu acest balansoar din lemn făcut de David Haig? Vi se lipesc ochii de curbe, simțiți admirație față de munca omului. Dacă nu, sunteți pe pagina de web greșită.

Pentru mine aici e mai mult decât tâmplărie sau design. Ambele trebuie să existe în aceeași persoană, pentru că altfel, fără telepatie, nu poți explica ce vrei să faci.

Așa se face calitatea. Așa răspund oricărui om care întreabă: Aș vrea să prelucrez lemnul, ce mă sfătuiți să produc, cui să vând și la ce preț? Poate pare neverosimil, însă există astfel de comentarii sau emailuri. De parcă cineva poate pune răspunsurile într-o cutie, livrează, cel care întreabă face și voila! s-a făcut om înstărit.

David a reușit să facă un potențial client să scoată bani din buzunar la o achiziție de impuls, pentru că ceea ce a produs el te face SĂ ÎȚI PESE!

Acest balansoar din lemn nu-l cumperi decât pentru că îți place, nu este un obiect necesar. Cine plătește o sumă considerabilă – și cred că și în România găsești clienți la 750 de dolari acum – are timp să stea așezat pe balansoar, trebuie să fie impresionat, emoțional, să reacționeze la imboldul de moment?

Înțelegi tâmplarule cum trebuie privită această piață?

balansoar din lemn Monogram David Haig
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Super articolul! Felicitari!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.