Banc de lucru profesional pentru tămplărie marca Sjöbergs

Sjobergs Elite 2500C Vise banc de lucru profesional

Accentul pus de brandul Sjöbergs pe gama de produse nu se referă la un banc de lucru profesional ci la cele destinate școlilor de meserii. Afirmă că de 90 de ani produc aceste piese la un nivel de calitate atât de ridicat încât au distribuitori pe toată planeta, inclusiv în România.

Banc de lucru profesional Sjöbergs

Sjobergs Elite 2500C

Filmul de prezentare pentru modelul Elite este o mostră de conformare la tendințele actuale de marketing și prezintă foarte frumos toate avantajele produsului lor. Doar la Northmen am văzut ceva mult mai elevat,

Nu am nici o legătură cu brandul sau distribuitorii săi, însă am apreciat complexitatea unui business bazat pe tradiție continuă, poziționare vis-a-vis de partea didactică, ceea ce le-a adus negreșit o recunoaștere cu fiecare generație care a deprins meșteșugul tâmplăriei folosindu-le. Elevii obișnuiți cu un banc de lucru didactic cred că au o predispoziție să folosescă în atelierele proprii un banc de lucru profesional produs tot de aceeași marcă.

Educând se poate ajunge la o asemenea performanță, însă este un drum lung, cu avans lent, ce trebuie parcurs în mai multe generații. Parcusul acesta fundamentează solid un business.

Mi-amintesc clipul de prezentare a unui utilaj multifuncțional cu 5 operațiuni, italian, care după despachetarea și asamblarea fiecărei componente a fost folosit demonstrativ pentru a produce un banc de lucru profesional, mai puțin elaborat decât modelele Sjobergs. Am notat de asemenea că vârful de gamă, un banc de lucru profesional cu denumirea ”PROFI Elite 2500 + dulap SM04 Sjobergs” are un preț mult mai scăzut decât oferta similară din State sau Africa de Sud. Produsele Sjöbergs ating baza meseriei de tâmplar și sunt legate de începuturile fragede ale uceniciei. Admirabilă poziționare …

Toate produsele se fabrică la Stockaryd în Suedia și-s sigur că un produs suedez, măcar din prisma salariilor de acolo, are un cost ridicat. Totuși am remarcat că un banc de lucru pentru scopuri didactice se poate achiziționa la valori decente și cred că calitatea practicii face mult în determinarea de a persevera pentru un tânăr care încercă această meserie. Când alegi să investești peste 2000 de € într-un banc de lucru profesional trebuie să îl folosești productiv pentru a recupera această investiție. Este de notorietate că fabricarea în regie proprie a unui astfel de banc este poate prima lucrare pe care un tâmplar o va face ca să-și testeze calitățile, iar critica sau aprecierea îi va fi rezervată în exclusivitate. Componentele mecanice, altele decât lemnul ajung oricum să fie cumpărate, trebuie făcut un bilanț al costurilor foarte chibzuit.

Sper să văd tot mai multe ateliere dotate cu CNC-uri dar și cu bancuri tradiționale, organizate, curate și întreținute din respect pentru calitatea muncii și responsabilitatea față de sănătatea meșterului care să producă piese cu valoare mare, artizanale sau la comandă.

Am scris anterior despre astfel de bancuri, știu sigur că tâmplarii folosesc aceste resurse pentru baza lor de cunoștințe, însă nu sunt singura breaslă care .

Pentru Tâmplari :

Banc de lucru simplu pentru tâmplărie cu instrucțiunile de montaj de la Bosch sau Banc de lucru pentru tamplar

Citește și – Flip Top cabinet – 2 scule pe spațiu restrâns

O altă viziune – Paulk WorkBench plus atelier mobil de tamplarie

Pentru Bijutieri :

Fără comentarii Nr. 54 – Bancul de lucru din lemn masiv de stejar pentru bijutier

Masa de lucru pentru bijutieri la superlativ

Banc de lucru bijutier

Pentru Electroniști :

Birou de lucru pentru un electronist

Pentru Croitori:

Masina de cusut si masa de croitorie

Sjobergs Elite 2500C
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.