Bar stool – așa-i zice scaunului de bar în engleză!

bar stool

Când am căutat scaune de bar pe net și mi-a răspuns wikipedia că le zice bar stool, mintea mea a început să caute explicații și răspuns la simpla întrebare, de ce nu li se spune bar chairs? Se pare că limba engleză este mai bogată și mai generoasă decât limba noastră, ei având termeni diferiți pentru scaun și scaun de bar. Principala trăsătura a unui stool e că nu are spătar sau loc pentru așezat brațele, taburet îi zicem noi, iar bar stool – ul se deosebește prin faptul că e mai înalt!

Acum că v-am învățat ceva ce poate nu știați, aș vrea să vă reamintesc că scaunele și-au început povestea în Egiptul Antic, iar picioarele lor aveau forma picioarelor animalelor sau aveau gheare sculptate în capăt, pentru că egiptenii credeau că ele trebuie să fie inspirate sau să aducă omagiu naturii ca să evite crearea haosul în univers, prin crearea unui lucru artificial. Dacă e așa, atunci mult haos a adus progresul și mare bine fac toți cei care crează inspirați de natură.

S-ar putea să-ți placă și: Masuta din stejar pentru HORECA – Ciocolaterie

În barurile de pe la noi se găsesc mai rar scaunele de bar, românul e obișnuit să stea la masă când iese, iar socializatul cu barmanul, faimoasele discuții din filme cu barmanul căruia îi spui toate problemele, nu prea există la noi. Sau poate nu merg eu unde trebuie… Deși, parcă n-am sta rău pe un scaun de bar ca acesta!

bar stool
scaun de bar model Alice

Scaunul poate fi comandat aici: https://www.mobelamadeus.ro/scaun-de-bar-alice/

Ce salvează comerțul cu scaunele de bar e faptul că de prin anii 2010, au început să fie așezate în casele noastre, la insula din bucătărie sau la un perete care desparte bucătăria de sufragerie. Există o varietate mare de modele, dar nu știu cât sunt de alese de către administratorii de baruri, voi vă așezați la bar sau preferați o masă când ieșiți?

bar stool bar stool 8

bar stool
scaun de bar model Havana

Scaunul poate fi comandat aici: https://www.mobelamadeus.ro/scaun-de-bar-havana/

bar stool
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.