Azi e ultima zi la BIFE SIM 2015

standul Ecomatrix la BIFE SIM 2015

BIFE SIM 2015

Desfasurat din 19-23 septembrie 2015 reuniunea celor 2 evenimente BIFE și SIM sub denumirea de BIFE SIM 2015, începută acum 2 ani, desfășurată la ROMEXPO, în București, adună reprezentanții industriei mobilei și a celor care furnizează utilaje și echipamente destinate acestei industrii. Este un eveniment important pentru segmenul celor care prelucrează lemn, metal și sticlă pentru a fabrica mobilier destinat caselor noastre.

standul Ecomatrix la BIFE SIM 2015

Indiferent de segmenul de business către care se adreseaza standul fiecărei firme, cel mai important trebuie să fie clientul final, persoana fizică, pentru că el este cel care trebuie impresionat și convins pentru viitoarea achiziție. Ponderea de mobilier destinat companiilor este scăzută, comparativ cu cea adresată consumatorilor casnici.

Celor care sunteți din București vă aduc aminte să călcați pragul expoziției, măcar în ultima zi, pentru că puteți alege dintre modelele de mese, scaune și corpuri prezentate în standuri piese care se pot potrivi cu aranjamentul casei voastre la un pret redus, azi totul se poate negocia. În anii în care am participat la expoziție am notat faptul că bucureștenii sunt obișnuiți cu acest demers al companiilor și cei care abordează hotărâți reprezentanții din standuri pot obține discounturi importante.

Calitatea mobilei românești este un etalon de mândrie în Europa și multe dintre exponatele pe care le vedeți prezentate în standurile producătorilor sunt prezente în cataloagele marilor retaileri de mobila din țările vest-europene. Nu de puține ori am fost confruntat cu situația ca mobilă similara celei prezentate la BIFE SIM să fie comandată din străinătate și importată cu specificația că este mobilă de calitate occidentală. Germania a devenit în ultimii ani cel mai mare exportator de mobilă european, dar România este orientată pe partea de export către Germania cu o pondere covărșitoare din totalul exporturilor de mobila. Concluzia este că BIFE SIM vă poate arăta tendințele și preferințele în materie de design de mobilă ce urmează a fi adoptate de viitoarele colecții prezentate în ianuarie la IMM Cologne, punctul de referință a industriei de profil din Europa.

Modele pe care le-am prezentat anterior în paginile acestui blog, cum este masa X-Ray și  o varianta nouă de raft metalic cu polite de lemn pot fi văzute astăzi la standul Ecomatrix din pavilionul C1, standul 14.

masa cu picior metalic

Piesa de mai sus o găsiți în partea dreaptă a standului. Mai pot fi admirate și o variantă de masă rotundă, cu blat de sticlă și picioare din lemn, o variantă de masă cu blat de stejar masiv și picioare din acryl și un set de bar cu masă de 70×70 și h=110, echipată cu scaune de bar, pe structură metalică și blat de lemn. Tendințele de design de care discutam anul trecut sunt prezente și azi.

standul Ecomatrix la BIFE SIM 2015

Dacă nu reușiți să ajungeți la expoziție, puteți să-mi scrieți pe adresa calin@stejarmasiv.ro pentru detalii despre produsele din stand.

standul Ecomatrix la BIFE SIM 2015

standul Ecomatrix la BIFE SIM 2015

Am verificat lista expozanților și mă bucură să văd că Bife SIm 2015 arată revitalizat după degringolada anilor 2012 si 2013, când evenimentul era împărțit și amploarea sa mult diminuată. Industria mobilei trebuie să facă front comun și să își apere interesele cu o voce unitară, în asociere cu reprezentanții asociațiilor și a autorităților.

Cu drag, de vremuri mai bune.

Update 2018 – Bife Sim 2018 – povestea pentru cei care nu au fost acolo

În 2017 cum a fost, a fost ceva mai bine.

standul Ecomatrix la BIFE SIM 2015
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.