Biroul scolar – cum era la școală în banca ta?

biroul scolar

Poate pentru că sunt închise școlile în București azi din cauza zăpezii sau poate pentru că mă tot gândesc la ce-aș pune în casa visurilor mele, m-am hotărât să vă scriu despre biroul scolar. N-am trecut demult pe la școală, nu știu în materie de aranjare cum sunt clasele acum. Noi stăteam câte doi în bancă, dar mai erau săli cu mobilier mai vechi și biroul scolar apartinea unui singur elev. Iar eu îi invidiam pe cei care învățau în acele clase pentru că erau stăpâni pe biroul lor.

Mersul la școală e pentru un copil primul test de maturizare. Sau poate e mult spus, dar nu le spunem copiilor că acum sunt mari, să nu plângă în prima zi de școală? Iar biroul propriu îmi părea responsabilitatea supremă, mai ales dacă împărțeai acasă o cameră cu o soră sau frate mai mic. Când sunt mai mulți copii, e destul de greu să delimitezi ce-i al tău și ce-i al lui. Și nu zic pentru a încuraja egoismul, doar îmi amintesc cum îmi doream să fie doar al meu.

biroul scolar

S-ar putea să îți placă și: Caligrafia – arta scrisului frumos de mână – o artă apusă

Americanca Anna Breadin a conceput și brevetat un birou scolar dintr-o singură bucată la sfârșitul anilor 1880, care a fost construit cu o secțiune de masă atașată în fața unui scaun din lemn și a spătarului. Înainte de aceast moment, majoritatea studenților din America se așezau fie pe scaune, fie pe bănci lungi la mese lungi.

biroul scolar

Birourile de mai demult aveau scobite lăcașe pentru pană, călimară, iar mai apoi pentru pixuri și creioane. Vă mai amintiți acele scobituri? Colegele mele de clasă își puneau agrafele și elasticele de păr acolo :).

Mi-aș pune în casă un astfel de birou numai la gândul că în el au stat atâția elevi curioși, cu mintea limpede, ca să ne fie de îndemn pentru a cerceta lumea din jur.

Cu nostalgie mă gândesc acum că nu mai știu cum o chema pe profa de mate din generală! Cum te simțeai în banca ta?

biroul scolar

biroul scolar

biroul scolar

biroul scolar

biroul scolar
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    de unde se poate cumpăra o astfel de banca școlară!?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.