Biroul Tesla, marca Tohma – fabricat în Rusia

Biroul Tesla este un produs rusesc, eu nu văd granițe și nici diferențe de calitate între tâmplari, doar meșteri pricepuți peste tot

colțuri rotunjite din stejar

Numele Tesla este tot mai des întâlnit, pe diferite produse, altele decât cele americane legate de compania lui Elon Musk. Acum l-am găsit în Rusia denumind biroul Tesla, fabricat din stejar. Am văzut chiar și aparate de aer condiționat, însă numele Tesla, nu cred că e garanția neapărată a calității. Avem și noi, românii o unealtă, tesla, vă mai amintiți articolul – Tesla – unealtă de dulgherie folosită la scobit ?

Biroul Tesla la care fac referire arată așa:

biroul Tesla
Biroul Tesla, marca Tohma - fabricat în Rusia 20

E din stejar, cu blat din MDF furniruit cu stejar și finisaje italiene plus suprafața de lucru din înlocuitor din piele, este produs de compania Tohma, din Rusia și are valoarea de peste 1700 de EURO la dimensiunea de 1420x640x780 mm.

biroul Tesla
Biroul Tesla, marca Tohma - fabricat în Rusia 21

Ai spune că e scump, eu l-am remarcat pe Pinterest, dar cred că dacă ne raportăm la stratificarea piețelor, pentru unii este chiar ieftin. Eu îl apreciez în primul rând din cauza designului, reprezintă în fața ochilor mei noua direcție a biroului funcțional adaptat cerințelor acestui deceniu.

Biroul Tesla este potrivit pentru cei care își amenajează un birou acasă, lucrează remote, online și au nevoie de confort. Astăzi, din cauza coronavirusului, putem spune după aproape 2 ani de pandemie și valuri succesive că vom trăi o perioadă, nu foarte scurtă, dominată de distanțarea socială.

Prin biroul Tesla nu doresc să fac reclamă companiei producătoare, ci intenționez să semnalizez direcția corectă de formă și funcționalitate care trebuie urmărită de acum înainte. Bunicul meu spunea despre ceva complicat și greu de făcut că este ” o rachetă rusească” însă biroul acesta nu este deloc așa. Este redus ca forme și volum, nu are ostentația tipic rusească, ci mai degrabă simplitatea Danish Design pe care am văzut că o adoptă noii arhitecți și designeri ruși.

Toate națiile au exponenții lor, și e trist când meritele le sunt reconoscute prea târziu. Vavilov este rus și a revoluționat agricultura, însă doar după moartea prin înfometare în închisorile rusești, ce paradox cumplit, a fost repusă în drepturi contribuția lui de impact planetar. Puțini știu că a creat cea mai mare bancă de semințe din lume și a inspirat banca de semințe de la Svalbard.

Tohma prin biroul Tesla nu aduce un impact atât de mare, însă într-o Rusie cu frământări interne și conflicte externe de repoziționare ca putere mondială, să te distanțezi de orientarea închistată a regimului și să propui soluții pentru cei destupați și umblați, este o realizare.

Mi-aș dori să notez realizări similare și în România, acum, pe loc îmi vine în minte doar birourile fabricate de Ionuț Dragnea, pentru un domn și o doamnă, personalizate, cu funcțiuni similare.

mobila pe comanda fabricata de Ionuț Dragnea
Birou pentru Domnul

Articolul despre biroul de mai sus este scris acum 4 ani, tot în toamnă – Mobila pe Comanda – Birou pentru Doamna si birou pentru Domnul

Poate e frig, însă e vreme mai multă pentru creație, poate reușim să ne apropiem de atelier fără intenția de a câștiga bani, ci pentru a realiza proiecte abandonate.

Eu am în plan o masă rabatabilă, extensibilă, pliantă după inspirația din articolul despre masa Maria Flap.

Alegeți să fiți creativi, adresați-vă celor care caută excelența, vă asigur că există și doresc să fie impresionați.

Spor la muncă.

7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.