Comoda TV asortată cu turnuri din stejar echipate cu sertare și uși

comoda TV

Avem în catalogul online un set de stand TV cu 2 turnuri la dimensiuni standard, însă uneori ni se comandă seturi formate din comoda TV plus corpuri la dimensiuni atipice, unicate, care trebuie construite în atelierul de prototipuri.

Cea mai frecventă abordare începe la o discuție telefonică cu întrebarea ”Puteți fabrica ceva diferit …?” și mă văd nevoit să răspund: ”Da, putem, însă nu suntem orientați spre producția de mobilă la comandă” … așa cum fac de exemplu Dragoș și Costi.

Orice tâmplar poate produce o piesă de mobilă unicat, nu poți răspunde că nu se poate, pentru că atunci înseamnă că poți prelucra lemnul doar în câteva forme de bază, motivul pentru care nu facem noi acest serviciu este rentabilitatea. Să întrerupi un flux de producție de serie duce la o scădere dramatică a rentabilității, Ford a demonstrat asta primul.

Și totuși, deschis vă spun, uneori, în funcție de cerințe și mai ales de abordarea celor care formulează cereri atipice putem oferi soluții. Mai ales pentru cei care au mai comandat de la noi, anterior. Anul 2021 a fost un an aproape exclusiv al proiectelor atipice și alături de Tibi de la Kraft Mobel am produs multe piese derivate din cele de serie sau complet noi, ca și concept și realizare.

Evit să apar în poze, de cele mai multe ori eu le fac, însă îmi place mirosul de rumeguș și profit de fiecare ocazie ca să intru și eu în atelier.

Imagini din atelier

comoda TV
Comoda TV asortată cu turnuri din stejar echipate cu sertare și uși 21
comoda TV
Comoda TV asortată cu turnuri din stejar echipate cu sertare și uși 22

Cel mai recent proiect a fost derivat din setul de stand TV cu două turnuri, de unde am pornit în realizarea acestui set de comoda TV cu corpuri din stejar. Totul este din lemn masiv de stejar, iar feroneria este soft close. Finisajul pentru întregul set este cu ulei Woca WorkTop, a cărui aplicare și întreținere nu contenește să mă încânte.

Imagini după livrare

WhatsApp Image 2021 08 20 at 15.42.59

Setul de mai sus a fost completat recent cu alte piese, aștept imaginile noi, din noiembrie 2021.

Mi-amintesc de o altă comoda TV, a cărui parcurs, de la comanda bazată pe o schiță desenată de mână până la final a fost o reală încântare – Din Ardeal pentru Moldova – mobila la comandă din lemn masiv de stejar

mobila la comanda comoda TV din stejar masiv

Mobila în Brăila – setul de turnuri și stand TV modificat este un alt proiect similar, derivat din același set de bază cu comoda TV.

setul complet - mobilă în Brăila -comoda TV plus turnuri

Se poate face orice din lemn, însă trebuie să aliniem mai multe condiții favorabile. Întotdeauna iese ceva frumos, și-mi cer iertare celor cărora le-am răspuns prin declinarea solicitărilor.

Reușim să facem cât pot munci și meșterii noștri tâmplari, iar anul acesta am ajuns pentru prima dată să argumentez astfel un refuz : Am oameni buni în fabrică, lucrează deja ore suplimentare, nu pot să le cer mai mult. Pe bune, nici cu dublu/triplu plata pentru orele suplimentare nu se poate mai mult.

Mă gândesc și cum le-or fi povestind proprietarii mobilelor de mai sus, care-s la sute de kilometri de noi, prietenilor care le-au venit în vizită: ”Ni le-au făcut niște băieți din Maramureș, da, s-au ținut de cuvânt … ” și îmi crește sufletul. Mi s-a confirmat de multe ori că cei din Maramureș respectă angajamentele și nu m-aș încumeta să stric această convingere. De aceea anul acesta nu ne mai angajam la livrări înainte de Crăciun, rămâne pentru la anu’!

Așteptăm sărbătorile de iarnă, poate a fi vremea de hodină, după ce cade neaua.

corp de mobilier din stejar
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.