Birouri din stejar – ale noastre, de la noi de acasă

birouri din stejar

Am devenit propriul meu client – mi-am comandat și executat 3 birouri de stejar în fabrică, printre seriile destinate exportului. Am avut răbdare, de cca 8 săptămâni, ca să aibă timp să facă piesele atipice și modelul după desenul meu.

Birou

Dimensiunile si forma le-am preluat dintr-un site asiatic, însă eu le-am vrut toate cele 3 birouri din stejar masiv, cu finisaje potrivite mobilării.

Anterior am avut o masă din stejar, la care stăteam cu Adriana amândoi, și o imprimantă. Canon-ul e un monstru, are 30 de kg, acum stă mai comod pe podea, mai ales că comunicăm prin rețea, nu pe cablu USB.

Blaturile de la aceste birouri din stejar au 127×60 cm, iar echiparea corpului din stânga cu sertar și ușă am păstrat-o. Mi-au plăcut teșiturile de la baza picioarelor și le-am reprodus.

birouri din stejar
Birouri din stejar - ale noastre, de la noi de acasă 23
birouri din stejar
Birouri din stejar - ale noastre, de la noi de acasă 24

Avem 2 birouri din stejar finisate French Antique, al lui Tudor și al meu, iar al Adrianei are finisaj Old Brown. Cred că al ei este cel mai frumos. Are fibra cea mai uniformă.

blat birouri din stejar
Birouri din stejar - ale noastre, de la noi de acasă 25

Dintre cele 2 birouri de stejar finisate French al meu este cel mai ”tigrat”. Blatul are fibra stejarului extrem de vizibilă, la fel și pe ușa corpului din dreapta.

vedere de ansablu - birouri din stejar
Birouri din stejar - ale noastre, de la noi de acasă 26

La sertar am cerut culisare direct, lemn pe lemn, nu cred în feronerii și glisiere, plus că pierzi din spațiu interior al sertarului. Stejarul nu se tocește repede. Până va ajunge să lase urmă de la culisare mai trec două decenii. Oprirea sertarului ca nu iasă este simplă cu 2 tipli de 8, pe care-i pot scoate cu mâna.

Mânerul sertarului este din segment de șină de culisare de la masa Provence.

Cel finisaj Old Brown, are fibra cea mai blândă ca și caracter. Imperfecțiunile și ne-uniformitățile aduc doar personalitate, eu nu le văd ca defecte. Marginea blatului a fost frezată și este rotunjită.

birouri din stejar
Birouri din stejar - ale noastre, de la noi de acasă 27
birou din stejar finisaj Old Brown
Birouri din stejar - ale noastre, de la noi de acasă 28

Mobila din stejar din tot biroul este tot French Antique , adică cele 2 corpuri cu acte ce se zăresc lateral, iar cele două birouri din stejar sunt finisate diferit. Al meu se încadrează în peisaj, al Adrianei face notă discordantă. E ok, fiecăruia îi place biroul lui.

De acum, de aici voi scrie toate articolele.

12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.