Negru Mat – un finisaj rar pentru stejar

picior asimetric Britain Negru Mat

Am scris ultima dată despre o piesă de mobilă din stejar cu finisaj negru mat în urma cu 5 ½ ani. Atunci era vorba de masa Timor, o masă orfană, fără stăpân, care între timp s-a aciuat într-o locuință primitoare.

masa mare 12 persoane din stejar masiv negru mat
Negru Mat - un finisaj rar pentru stejar 18

Alege o masa mare în loc să ridici garduri înalte scriam atunci, motivat de gânduri la ceea ce urma să fie construcția casei noastre. Avem acum o masă mare, suficient de încăpătoare pentru familia în format extins și urmează să ne aplecăm asupra curții și a locului de luat masa sub cerul liber, mai exact sub un nuc.

Finisajul negru mat și stejarul ”nu se pupă” în opinia mea, fără a exclude posibilitatea de a finisa piese fabricate de noi astfel. Alb parcă mai merge, deși casele cu mobilă din lemn masiv finisat alb ar trebui să fie locuite de oameni care nu le folosesc zilnic, ci sunt un fel de muzee particulare. Albul imaculat într-un melanj cu copiii este rețeta expresă pentru dezastru.

Negru Mat în schimb face foarte vizibil orice fir de praf. Poate ventilația cu recuperare de căldură să fie extrem de eficientă și să filtreze tot praful care intră sau este în casă, dar mă îndoiesc că va reuși să evite apariția unui puf după 3 zile de neutilizare a mesei. Nu înseamnă că un finisaj maro sau gălbui va respinge praful, dar nu se va sesiza la fel de evident.

Masa Britain extensibila 120-160 la 200-240 cm – finisaj Negru Mat

masa din stejar Britain extensibila Negru Mat
Negru Mat - un finisaj rar pentru stejar 19

Am produs recent și livrat la Constanța o masă Britain extensibilă, cu dimensiunea maximă pe care o fabricăm. Masa are 120 cm pe lățime și 160 cm lungime, când este restrânsă. Adică este un oval, compus din 2 jumătăți.

blat de masa din stejar Britain extensibila Negru Mat
Negru Mat - un finisaj rar pentru stejar 20

Culisarea celor două jumătăți pe un mecanism cu rulmenți/metalic permite extinderea la 200, respectiv 240 cm, prin adăugarea a 2 segmente de extensie cu lățimea de 40 cm, poziționate pe latul mesei, adică cota cealaltă este 120 cm.

extensii de masa din stejar Britain extensibila Negru Mat
Negru Mat - un finisaj rar pentru stejar 21

Piciorul mesei Britain extensibilă este asimetric. Are nevoie de susținere ovalul extins și este important ca proporțiile blatului să se regăsească în amprenta de la sol.

picior asimetric masa din stejar Britain extensibila Negru Mat
Negru Mat - un finisaj rar pentru stejar 22

Sistemul de culisare la masa Britain se vede bine pe fundalul Negru mat, la imaginea de sub blat.

extindere sistem metalic masa din stejar Britain extensibila Negru Mat
Negru Mat - un finisaj rar pentru stejar 23

Picioarele din spate sunt albe, predomină alegerea albului mat mai des decât negru mat.

Am prezentat această varianta de masă Britain extensibila în catalogul online unde are un picior negru și blat cu finisaj Old Grey. Varianta disponibilă de livrare are blatul tot negru ca si piciorul, deci arata identic cu cea de mai sus, doar dimensiuni mai reduse. Are un discount de 10 % pentru că nu se poate schimba culoarea. Negru nu se poate șlefui și refinisa ușor.

Pentru 2024 prevăd că va fi anul modelelor distincte, unicate, că vor predomina cererile atipice. Deja lucrăm la câteva piese ce vor prezenta foarte mare interes când vor putea fi prezentate. O bibliotecă circulară, într-un corp de clădire rotund, pe 3 nivele, un birou de bijutier mai special decât Masa de lucru pentru bijutieri la superlativ, o seră cu ferestre recuperate de la un colegiu național renumit sunt doar câteva dintre proiectele ce sunt la cuptor.

S-aveți soare în priviri oameni buni!

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Negru Mat - un finisaj rar pentru stejar 24
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.