Biserica englezeasca transformata intr-o casa spectaculoasa!

amenajare interioara inedita dormitor in biserica 2

Dupa ce am ramas surprinsi cand au inceput bisercile sa se transforme in baruri si cluburi, acum a venit timpul caselor sa fie amenajate in locuri ecumenice. Probabil ca pentru cei mai multi ideea de a locui intr-o casa care inainte a fost biserica este oarecum tabu, ciudat si inconfortabil. Cu toate acestea, in ultimii ani mai multe biserici au fost transformate in locuinte, in special in Marea Britanie.

Casa/biserica de care vorbim, se gaseste in Northumberland, Anglia. Spatiul a fost reorganizat si refacut fara schimbari majore pentru a se pastra arhitectura georgiana initiala a bisericii. Biserica nu mai functioneaza din anii 90, iar asta a permis proprietarilor sa o transforme intr-un spatiu fabulos, lipsit de prejudecati.

Cred că sentimentul de a locui intr-o biserica englezeasca, chiar dacă este dezafectată, te poate face să simți altfel comunicarea cu Divinitatea, doar dacă te gțndești la toate rugăciunile înălțate din acel spațiu. Despre biserica englezească ca și dorme și ritualuri s-a discutat frecvent, mai ales pe seama lui Henric al VIII-lea, cel care a schimbat mult prea multe neveste.

Ultima mea amintire despre o biserica englezească dateaza de la nunta prințului William cu Kate oficiata la Westminster Abbey și cred că am avut șansa de a urmări cel mai frumos eveniment public referitor la dinastia conducătoare a unei țări dominante pe această planetă, un eveniment contemporan, real, decent și care a arătat lumii cum trebuie să păstrezi tradiția dar să rămâi actual, modern și respectat.

 

biserica englezească

biserica englezească

dormitor

biserica englezească

pat kingsize

fereastra de biserica

naos de biserica transformat in living

bucataria

N-am nici cea mai vagă idee cum ar reacționa un designer de interioare dacă i-ai cere să amenajeze o biserică, cred că cel puțin, după această realizare, finalizată într-o măsură estetic apreciabilă sau nu, designerul respectiv va menționa această lucrare în portofoliul său, ori de câte ori va avea ocazia.

Casa Domnului e casă pentru toți cei care cred în El, mai puțin obișnuit este să fie folosită de un număr extrem de restrâns.

Doamne Ajută !

amenajare interioara inedita
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Tineri, frumoși și talentați!

  2. #2 Comentariu nou

    absolut superba