Blat cu colțuri rotunjite pentru masa Kraken Full Oak

blat de masă cu colțuri rotunjite

Un blat de masă are colțuri drepte, nu ascuțite, însă uneori ni se cer colțuri rotunjite cu o rază anume din motive diverse. În 90 % din cazuri e vorba de copii mici, sub 2 ani, care au căpșorul exact la nivelul de 78 cm, cât are standard o masă.

Blaturile standard au toate muchiile ”luate”, adică șlefuite pentru a nu ”tăia” la mână, iar colțurile de 90 de grade nu umplu complet un echer de metal, mai e spațiu acolo de un vârf de scobitoare.

Cazul de față este în cele 10 procente diferite. S-au cerut colțuri rotunjite pentru că mai bine de 50 % din masă este înconjurată de o bancă în formă de potcoavă. Ocupantul locului din centrul potcoavei trebuie să ocolească, vrea nu vrea, unul din colțuri.

De aici am pornit:

masa cu bancă
Blat cu colțuri rotunjite pentru masa Kraken Full Oak 18

Inițial am propus ca soluție echiparea piciorului Kraken cu blat oval, pentru a folosi o piesă standard, aflată în producție. Am prezentat anterior această soluție – Masa Ovală, însă s-a considerat că pierdem prea multă suprafață, dacă colțurile alungite ale ovalului sunt provenite din forma eliptică.

La modelul de masă Kraken Full Oak, ales de beneficiar, am convenit într-un final să construim un blat căruia i-am făcut colțuri rotunjite cu raza de 100 mm. Ca să avem aprobarea beneficiarului am desenat în SketchUp forma pentru a percepe rapoarte de dimensiuni, înainte de a da blatul la prelucrat la CNC.

Blat cu colțuri rotunjite

blat de masă cu colțuri rotunjite
Blat cu colțuri rotunjite pentru masa Kraken Full Oak 19
blat de masă cu colțuri rotunjite
imagine din fabrică

Termenul de livrare acceptat de beneficiar era pentru prima jumătate din ianuarie 2023, însă zeița Fortuna a făcut ca de Crăciun în 2022 să poată sta la masă, drept urmare ne-am bucurat de imaginile cu masa Kraken Full Oak, 200×100 cm, cu blat cu colțuri rotunjite amplasată în poziția finală.

Și cu gânduri bune, transmise alături de aprecieri. Am fost numai zâmbete citind …

Amenajarea finală:

Anul trecut, ca niciodată, până în data de 22 decembrie am livrat toate comenzile și n-am rămas restanți de pe un an pe altul, cu nici o livrare. De Anul Nou aveam un gol în suflet, îmi lipsea preocuparea din toți anii asupra comenzilor luate și nefinalizate.

Însă cred că e doar începutul ideii de a finaliza proiecte începute, despre care am scris ieri.

Mergem înainte, doar la gata!

blat de masă cu colțuri rotunjite
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ce surpriza placuta sa vedem before & after cu spatiul nostru de luat masa :-)) As vrea sa va multumesc si pe aceasta cale, masa este MINUNATA, o folosim zilnic atat pentru a servi masa cat si ca birou improvizat. Dimensiunea generoasa a mesei imbraca spațiul ca o mănușă, piciorul central e o bucurie absoluta atât ca design cat si ca funcționalitate. Fibra lemnului, culoarea si in general modul in care a fost realizată masa pune in valoare toata frumusetea acestui material nobil, și demonstrează mai ales maiestria celor care o fac. Sa nu uit sa mentionez colturile rotunjite, care ne salveaza de multe vânătăi. :-))
    Felicitari pentru tot ceea ce faceti si mai ales pentru modul in care intelegeti sa va onorati clienții! Mi-a facut o deosebita placere sa colaboram.
    Toate cele bune, Nicoleta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.