Blat din stejar la comandă – comunicare prin WhatsApp – 2020

blat din stejar la comandă - forma finala

Am făcut săptămâna trecută, cu Tibi de la Kraft Mobel acest blat din stejar la comandă, comunicând aproape integral prin WhatsApp cu beneficiarii. Aceștia dețin o masă de la noi, achiziționată de câțiva ani, și au revenit cu această solicitare particulară. Baza de pornire a fost un desen făcut de mână, care pentru mine a fost suficient de bine realizat ca să putem să estimăm valoarea. Partea financiară odată încheiată am început realizarea efectivă.

desen de mana pentru blat din stejar la comandă

Acum 2 sau 3 ani mi se părea WhatsApp-ul o invenție destul de bizară și nu prea agreeam comunicarea business în acest mod. Pentru acest blat din stejar la comandă s-a dovedit încă o dată că viteza comunicării cu imagini relevante este crucială pentru a economisi timp și a primi verdicte de alegeri din partea clientilor.

A fost simplu să încleiem blatul din stejar, dar la decupajele personalizate, care trebuiau să coincidă foarte la fix cu dorința beneficiarului am comunicat prin WhatsApp foarte rapid, direct din atelier, în timpul debitării.

Bordura neregulată a fost cuiul lui Pepelea, Tibi a privit neîncrezător cum desenez cu creionul pe lemn. Pentru acest blat din stejar la comandă în 10 minute am modificat și ajustat forma liberă fotografiind sau filmând până când a venit OK-ul din partea decidentului. Am debitat și am transmis rezultatul final, primind aprecieri. După ce blatul a ajuns să aibă forma dorită s-a aplicat dublura pe tot perimetru. Grosimea a ajuns astfel la cca 8 cm.

blat din stejar la comandă după debitare
blat din stejar la comandă cu bordura dublata

La sfârșitul procesului privind rezultatul nu m-am putut abține să nu fac paralela cu vremurile începutului comerțului cu China, din Tai Pan de James Clavell ( pentru cei care au citit cartea) când o scrisoare ajungea în Anglia cu un clipper în 6 luni, iar răspunsul venea după un an, în cel mai fericit caz. Atunci s-au construit imperii, comunicând decizii importante la intervale foarte lungi. Azi comunicăm instantaneu, oare de ce ne împiedicăm ca societate în lucruri mult mai simple?

Acest blat din stejar la comandă a fost finisat cu ulei Woca Diamond, o reală plăcere să lucrezi cu așa ceva. Este non toxic, te poți unge cu el pe mâini și la sfârșit, te speli și gata. Am aplicat uleiul cu un burete livrat de Woca , dar am și insistat cu degetele, pe anumite zone, ca un masaj. L-am lăsat cca 30 de minute să intre bine în lemn, apoi am șters cu cârpa de bumbac. Personal prefer să frec manual suprafața uleiată, deși efortul este considerabil mai mare decât cu o mașină de polish.

blat din stejar la comandă - finisaj cu ulei Woca
Călin de la StejarMasiv.ro

Cam 20 de minute de lustruit duc la o suprafață lucioasă, uniformă, iar prin încălzirea de la frecat uleiul pătrunde mai bine în fibră. Varianta Diamond este și cea mai scumpă, dar aplicarea ușurează fantastic de mult manopera de finisaj.

blat din stejar la comandă - forma finala
Blatul finisat, înainte de ambalare

Am emoții când lucrăm la o piesă unicat, în baza măsurătorilor comunicate, sperând să nu apară vreo neconcordanță la montajul final. De data aceasta a fost totul perfect și blatul se încadrează la fix în locul destinat. Acest blat din stejar la comandă și altele similare sunt piese personalizare care ne provoacă să găsim soluții și ne bucură pentru că aduc o neliniaritate care ne menține creativi.

Blat din stejar la comandă

blat din stejar la comandă - forma finala
blat din stejar la comandă - forma finala
blat din stejar la comandă - forma finala

Produsele serie blazează, unicatele țin meșterul tâmplar în priză, vesel și încântat de bucuria beneficiarului. Nu am produs multe piese din acest segment de nișă, cred că acest blat din stejar la comandă este cel mai reprezentativ.

Asta fabricăm noi – Blat din stejar – asta se caută, asta oferim!

Pentru mese sau scaune oferim soluții din fabrica care produce pentru export serii, dar pentru piese unicate lucrăm direct în atelierul dotat în 2020 cu scule noi. Nu cunosc multe ateliere specializate pe mobilă la comandă unde să găsești un calibrator, însă la Kraft Mobel există și contează enorm pentru calitate.

mesterul Tibi si calibratorul
Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

Am mai produs unicate și am primit imagini de la beneficiari :

Imagini primite de la beneficiarii – www.mobelamadeus.ro

Banc de lucru pentru bijutier – o piesă din stejar deosebită

Mese din stejar masiv sau cer livrate în 2018 și imagini de la beneficiari

Masa model Sigma 360 cm – blat din 2 segmente, echipata cu 3 picioare metalice

blat din stejar la comandă - forma finala
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Salut.
    De cnc ati auzit?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.