Masa rotunda cu blat rotund de 100 de cm – model Britain

blat rotund de 100 de cm

Un blat rotund de 100 de cm este de regulă potrivit pentru 5 ocupanți. Circumferința acestui blat este de 314 cm și considerând 60 de cm alocați unei persoane, în funcție și de scaune, vom avea astfel o masă de 5 persoane. Pentru că sunt dispuși radial, în funcție de dimensiunea scaunelor aș putea presupune că încap și 6, însă standardul pentru acest număr impune un blat de 120 cm diametru.

În acest caz nu pot recomanda blatul pătrat, pe o latură nu ar încăpea 2 persoane, acest fapt este posibil doar de la 120×120 cm în sus. Este de regulă sortită eșecului intenția mea de a recomanda blatul pătrat, forma circulară are mai mulți adepți.

În acest caz particular, pentru o masă cu blat rotund de 100 de cm modelul Britain este cel mai bine să fie echipat cu blat simplu, de 2 cm, ne-dublat pe contur. Există un echilibru de proporționalitate între picior și dimensiunea blatului, dacă folosim piciorul de la Mini-Britain. Toate mesele cu picior central trebuie să fie stabile, de aceea avem dimensiuni diferite de socluri, în funcție de deschiderea blatului.

Am surprins produsul în fabrică, înainte și după finisaj, însă nu am primit după livrare nici un răspuns, bănuiesc că este totul în regulă. Funcționează regula ”No news is good news”. Imaginile nu-s cele mai bune, însă sper că se distinge forma și finisajul.

blat rotund de 100 de cm

Masa Victoria este cea mai cerută în varianta echipată cu blat rotund de 100 de cm, însă piciorul strunjit are baza de 68 cm și poate susține blaturi până la 140 cm în diametru. Cea mai mică aș vede-o proporțional de 120 cm, dar nu mai puțin. Nu am produs mese Victoria cu blat de 100 de cm.

masa rotunda Victoria pentru sufragerie eleganta
masa Victoria din lemn masiv de cer – stejar sălbatic

Dacă faceți click pe imaginea de mai sus o veți vedea direct în catalog. Pentru modelul Britain cererile se pot adresa pe email calin@stejarmasiv.ro


Cel mai mare inconvenient pe care îl văd eu la blaturile rotunde este că nu permit introducerea scaunelor sub blat. Mi-aș aranja o masă rotundă, doar dacă ar fi 2 sau 3 ocupanți, iar piciorul n-ar fi ascuns privirii și exclus de la apreciere. Altfel, dacă masa este complet înconjurată de scaune, frumusețea soclului se pierde.

Masa Victoria de mai sus este fantastic pusă în evidență în acest aranjament cu doar 4 scaune:

masa rotunda din stejar  Victoria
Masa rotunda cu blat rotund de 100 de cm - model Britain 17

Dintre modele de mese rotunde pe care le producem pot oferi soluții mai simplu pentru blaturi mari decât pentru un blat rotund de 100 de cm.

Cu drag, de stejar masiv …

Pentru cei ce vor să știe cum se fabrică blaturile rotunde – Blaturi rotunde din stejar

3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.