Bloc d’assise – ” talpa ” unui perete cu proprietăți hidrofobe

bloc d'assise

Nu l-am întâlnit încă, este doar programată o viitoare utilizare a unui astfel de bloc cu denumirea în franceză ” bloc d’assise ”. Intenționez construcția unei case pe structură din lemn, iar acest bloc hidrofob va fi montat între placa de beton și structura de lemn a casei.

bloc d'assise Xella Ytong
Bloc d'assise - ” talpa ” unui perete cu proprietăți hidrofobe 14

Are capacități portante și mai ales izolatoare. Aduce o contribuție majoră la eliminarea punților termice. A fost dezvoltat de firma Xella Belgia pentru climatul aparte din țara ciocolatei, unde condensul și umiditatea excesiva reprezintă provocări pentru toți constructorii de case.

bloc d'assise Xella Ytong
sursa – https://www.bricozone.be/

Am scris despre casele frumoase din Belgia și tot de acolo vine Qual Construction Bois care va executa lucrarea pentru noi, în Baia Mare. Adrian Cramăr mi-a vorbit despre acest bloc și am încercat să caut informații detaliate despre bloc d’assise . Cu tot Google-ul și traducerile simultane, plus scotocirea printre imagini, e greu de găsit informații.

Fișa tehnică provine de la Xella – Ytong.

Este important ca structura din lemn să fie ridicată față de nivelul exterior al solului și separația fața de dala de beton să ofere atât izolație termică cât și protecție la apă. Nu am găsit nicăieri în România ceva similar cu bloc d’assise, deși produse Ytong sunt peste tot. La fel, informații despre spuma de sticlă, despre sobe performante, despre climatizarea pasiva a aerului într-un HRV, sunt detalii și amănunte despre care vorbesc prea puține surse.

bloc d'assise Xella Ytong
bloc d’assise sub perete din lemn

După ce am să-l văd cu ochii mei revin cu o evaluare. Cândva în urmă cu aproape 20 de ani am fost producător de BCU, aveam o capacitate de 40 mc pe zi și din această perspectivă găsesc foarte intrigantă legătura cu un bloc d’assise. Cred că este tot beton celular.

Ce se poate construi pe această talp ? O Casă pe stâlpi și grinzi Northmen – 1190 EUR/mp

Dacă v-am trezit interesul, puteți să vă documentați mai amănunțit, dacă știți mai multe ca mine aștept comentariile.

3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.