Brio.ro – sistem de testare independent pentru elevi

Brio SeedBlink

Ieri, în dimineața zilei alegerilor, am citit un articol în Republica.ro despre Brio.ro, apoi câteva ore am stat să descopăr ce este, cum funcționează și sunt literalmente încântat de acest instrument online. Titlul original este – Tu știi cât învață copilul tău la școală?

Drept urmare azi fiul meu are cont pe Brio.ro în varianta full pentru un an de zile. După ce voi termina de scris acest articol îl așteaptă computer-ul meu ca să facă primul test de matematică. Brio.ro oferă testare la mate și română, din clasa I până în a XII, simulări de capacitate și de Bac.

Exact problema ridicată de ei, de cei de la Brio.ro, este înțelegerea procesului de învățare de azi, eficiența predării și a evaluării. Suntem părinți și ne confruntăm cu aceste dileme zi de zi. Școala făcută de noi, nu mai seamănă cu cea de azi, avem propriile îndoieli asupra materiilor pe care noi le-am asimilat și scrâșnim din dinți când azi copiii ne sunt evaluați doar pentru capacitatea de memorare/reproducere a unor texte sau date fără aplicabilitate.

Brio

Am un cui împotriva școlii, la română în special, unde copiilor le este predată atât de multă literatură cu conținut macabru, dezolant, tragic. De parcă nația asta se caracterizează doar prin trădări, crime, suferință. Algebra și trigonometria sunt duse prea în străfunduri, nu vreau să devină cercetători cu calități teoretice, fără să înțeleagă aplicabilitatea geometriei și a aritmeticii în viața de zi cu zi. Mai știe un copil de clasa XII-a să facă dintr-o tablă o tavă cu volumul cel mai mare decupându-i colțurile? Dacă îmi răspundeți că nu trebuie să știe, vă informez că nu tot timpul e cert că va fi curent la priză.

Oare de ce are doar 500 de vizualizări în 2 săptămâni … atât de puțin contează educația?

Rezultatele mele școlare au fost bune, dar nu sunt un motiv de mândrie, nu consider că notele obținute au vreo legătură cu individul pe nume Călin Pop, cu calitățile abilitățile, defectele sau lacunele mele. Mă bucur doar că pentru cei care au cheltuit ca eu să mă școlesc, am oferit ca compensație rezultatele pe care ei le așteptau.

Brio.ro

Am să urmăresc parcursul copilului meu cel mare în aceste teste, căutând să înțeleg cum se evaluează cunoștințele lui. Brio.ro spune că rezultatul unui test include și indicații spre capitolele unde sunt probleme.

Ca continuare am descoperit cu ocazia asta că Brio.ro este și o ocazie de investiții în sistem equity crowdfunding. Platforma este românească, și cumulând asta cu Banii în Mișcare a lui Iancu Guda de la Digi24, zâmbesc la demersuri cu adevărat utile. Le explic copiilor mei ce înseamnă, îi trag spre astfel de informații, consider educația financiară ca pilon de bază pe viitor alături de matematică și română, la același nivel de importanță, dar cu impact real mai puternic.

Brio.ro SeedBlink
Brio.ro SeedBlink

Am vrut să scriu ieri despre acest subiect, însă am fost tată pentru copiii mei și n-am îndrăznit să rup din timpul dedicat lor, după vot, desigur.

Știu că nu e despre lemn, este despre educație și mă preocupă foarte mult acest aspect.

Cu drag, pentru examene trecute cu brio.

fericirea mea - Calin Pop

Brio
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Multumesc pentru informatie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.