Busteni – ce am învățat într-o singura zi

excursie prin Busteni

Continui redescoperirea tarii mele cu o zi petrecuta in Busteni si un traseu montan de cateva ore. O vreme splendida, o liniste pe care doar zambetul soarelui la rasarit ti-o poate oferi si o mana de case frumoase.

Procesul de scriere de articole incepe de la viata de zi cu zi si de la mediul meu inconjurator. Nu imi propun sa scriu despre case, gradini sau orase, ci ele ma imbie sa le spun povestea. Casele din Busteni vor ca voi se le cunoasteti, sa le ascultati si, mai presus de toate, sa le respectati locuitorii.

excursie prin Busteni

Rar vezi prin zona asta minunata o cladire care sa nu fie prietena si cu lemnul. Unele sunt construite in jurul lui, altele il cheama sa le stea la capatai, sau poate la baza. Pentru unele case, lemnul este cel mai de fel oaspete, preacinstit inca de la intrare, continuand cu adularea sa prin prisma balustradelor de la balcoane si pana la grinzile marete si imposibil de trecut cu vederea, care sprijina sindrelele casei.

Ne cladim sanctuarul din ce avem, din ce ne permitem si din ce ne da mama natura. Lemnul asta e asa de frumos lucrat, gandit ca o haina de sarbatoare pentru sufletele sanctuarelor noastre. El e cautat, gasit intr-o padure deasa, adus acasa si prelucrat. Il dezbinam si ne jucam pe el cu o rindea, cu un fierastrau si cu un smirghel. Apoi, suflam pe rani si aratam o inima curata, pregatita pentru a fi baituita, pictata si modelata dupa placul altor inimi – ale noastre.

Bucatile astea de lemn dainuiesc prin noi si noi prin exprimarea creativitatii in forme si figuri de fag, brad sau stejar. Creeam scaune rosii ca sangele, pline de pasiune si poveste. Creeam cutii postale, rame de geam, usi masive si obloane. Spunem povestile padurii zi de zi si le impartasim oricarui trecator dispus sa asculte nu doar susurul apei si fosnetul frunzelor, ci si cantecul lin al obloanelor in bataia vantului si vocea suava a unui balcon insirand sutele sau miile de maini care l-au atins.

Excursia asta la Busteni mi-a reamintit sa privesc cu atentie in jur, sa imi focusez ochii pe mod macro si sa apreciez frumusetea caselor si a oamenilor care iubesc lemnul.

excursie prin Busteni

excursie prin Busteni

excursie prin Busteni

excursie prin Busteni

excursie prin Busteni

excursie prin Busteni

excursie prin Busteni

excursie prin Busteni

excursie prin Busteni

Va recomand cu drag sa iesiti din modul auto si sa incercati si alte setari. Cine stie ce minuni veti descoperi! Cei mai surprinsi veți fi chiar voi, vă promit !

Știați de Pestera formată din 10.000 de copaci în Bristol ?

excursie prin Busteni
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna!
    Am niste poze mai vechi facute in Finlanda cu niste case asemanatoare cu acestea din Busteni.
    Cum vi le pot trimite? Nu le pot atasa la comment.
    Merci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.