Butoaie – despre, cu și pentru ce anume se fabrică

butoaie Jack Daniels Jack Daniels Old No.7

Dogăria este o meserie care se referă la butoaie, ca să fie clar. Butoaie se fabrică cam de 3000 de ani, poate doar tamplaria și olăritul sunt mai vechi, alături de meșterul fierar. Sunt absolut fascinat de procesul de producere și cred că aș putea sta nemișcat urmărind un meșter dogar la lucru, mai ceva ca la filmul din multiplex. Nu că m-aș da în vânt după filme, pentru că prefer documentarele despre meserii autentice, indiferent cărei bresle aparțin.

butoaie Jack Daniels
Jack Daniels Old No.7

Am scris de multe ori despre butoaie, îndeosebi despre doage, care recuperate pot constitui un excelent start pentru a fabrica piese de mobilier unicate, autentice, foarte apreciate. De câteva ori pe an primesc telefoane pentru a produce, vinde sau inchiria butoaie. Oamenii afirmă că văd pozele, le plac atât de mult încât apasa direct pe butonul de Contact și formeaza numarul meu. Chiar dacă scriu că nu ne ocupăm de astfel de produse, Google indexează keyword-ul, îl oferă ca rezultat și măsoară timpul petrecut de cititori pe site. Dacă se încadreză în norme, Google cataloghează ca fiind bun articolul și-l oferă pe locuri tot mai vizibile la rezultatele căutării.

Am scris despre acest subiect în mai multe feluri :

Mobila din doage –  Masute din butoaie recuperate, Scule pentru dogărie – Scule vechi din lemn pentru dogărie , Vin Marsala –Vin Marsala, bucătăria și butoaiele de stejar sau bateriile pentru producerea de Oțet Balsamic de Modena –  Aceto Balsamico Tradizionale di Modena.

În românia poți găsi – Butoi vechi transformat în spațiu inedit de comercializare vin

Am publicat la solicitarea unui domn care deținea crame cu butoaie vechi pe care le vindea, un articol ce cred că a ajuns să fie de interes după ce le-a vândut – Lemn vechi din doage de butoi. Încerc de fiecare dată când mă întâlnesc cu acest subiect să fac legătura sursei cu potențialul beneficiar.

butoaie Jack Daniels

Azi, am vazut un filmuleț ce mi-a plăcut și dacă despre sosul Tabasco știu și apreciez că fiecare sticluță provine doar din fabrica aflată pe insula Avery Island, atunci tot la fel de mult îmi place și ideea că Jack Daniles încă este singurul producător de Wiskey care-și face singur butoaiele în care învechește Old No. 7.

Varianta explicativă moderna cu grafică computerizata despre producție

 

butoaie Jack Daniels
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.