Care culoare este de neignorat? Pantone Unignorable

care culoare nu o poti ignora? Malika Favre

Scriu despre Pantone de câțiva ani și urmăresc periodic tot ceea ce apare despre Pantone® Colour Institute, iar azi am găsit care culoare nu poate fi ignorată.

care culoare nu o poti ignora?

Pantone în parteneriat cu United Way și artistul ilustrator Malika Favre s-au coalizat pentru a găsi care culoare are capacitatea de a nu fi trecută cu vederea. Culoarea este mai puternică decât cuvântul, imaginea mai puternic impactantă decât vorba, avem nevoie ca omenire de o trezire, cred că trebuie să tune ceva peste noi să ne revenim din ignoranță și platitudine. Este înfiorător câți de puțini au rămas treji, pe cât de puțini nu i-a afectat adormirea avansului tehnologic și cumpărarea bunăstării iluzorii de către politicieni.

Țara ne vrea proști, săraci, bolnavi … neputincioși. Ordinea este firească, când nu gândim, când nu raționăm aș zice, devenim săraci, dependenți de sistem, de ajutoare sociale, iar odată cu sărăcia vine și boala. Astfel ajungem la mâna celor malefici, rău intenționați și cruzi. Nu pronunț România, nu este doar descrierea acestei nații, în limba căreia mă exprim, este o stare de fapt universală, cu mai multe nuanțe, ca și culorile.

Așa că e de pus pe gânduri și de apreciat acest demers care caută o formă cromatică DE NEIGNORAT. Pantone s-a străduit să determine care culoare oprește simțurile și le captează atenția.

care culoare nu o poti ignora?
Malika Favre

Malika Favre

Ignoranța … uff ce caracteristică umană deșartă, cu efecte ucigătoare asupra minții și sufletului. Mai deunăzi am auzit o știre despre un alt adolescent ucis cu căștile în urechi, ignorând mediul înconjurător, traficul auto, autobuzul din care a coborât și cel care i-a adus moartea. CUM ESTE POSIBIL ? Să fi atât de absenți, de șterși, livizi ca persoane sau personalități, ca prezență spirituală, cum de am ajuns gloate? Unde e individul, puterea celui unic, ireproductibil?

Văzând care culoare au ales-o și au denumit-o Unignorable m-am simțit bulversat și asaltat de sentimente contradictorii, cu neputință de stăvilit. Are efect, eu așa cred, ar trebui să fie pusă peste tot ca să atragă atenția. Pe trecerile de pietoni, pe clădiri ce stau să se prăbușească, pe orice semn de avertizare.

Care culoare ne trezește atenția s-a găsit, găsim oare o culoare sau un sunet, sau un om care să ne trezească pe noi, ca nație?

care culoare nu o poti ignora?
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.