Finisaj fotoluminiscent pentru lemn – marca RoHol – Austria

finisaj fotoluminiscent pentru lemn

Un finisaj fotoluminiscent include substanțe care luminează în întuneric sau în prezența luminii negre. Este o teorie lungă și lată despre fosforescent și fluorescent. Fotoluminiscența este un atribut natural al materialelor și lemnul nu face excepție. Nu-s eu cel care deține cunoștințele pentru acest segment, vă rog accesați Wood-Database pentru informații extrem de detaliate pentru acest segment. Ca fenomen fizic fotoluminiscența poate fi folosită pentru identificarea unor esențe de lemn cu aspect asemănător. Diferența de identificare se măsoară în mulți bani, pentru că azi, lemnul rar este substituit și vândut necunoscătorilor care n-au cunoștințele necesare ca să-l diferențieze.

Partea estetică ce rezultă din acest fenomen poate fi folosită în mod natural sau evidențiată artificial folosind diferite metode.

Am publicat anterior ideea fabricării unui blat acoperit cu rășină epoxidică care are încorporat un agent fotoluminiscent. Acest procedeu are darul de a produce un efect optic sub acest finisaj fotoluminiscent, vizibil pe întuneric, în lipsa luminii naturale.

Pe de altă parte firma RoHol, din Austria vine și prezintă conceptul GALAXY prin care lemnul, în prezența luminii ultraviolete strălucește din toată fibra lui. Nu oferă detalii despre procedeul în sine, ci se referă strict la efectul acestui finisaj fotoluminiscent. Efectul este senzațional, fapt pentru care RoHol a primit premiul Iconic Awards 2016, consemnând realizarea de excepție.

Finisaj Fotoluminiscent

finisaj fotoluminiscent pentru lemn

Efectul acestui finisaj fotoluminiscent este cu siguranță apreciat în domeniul HORECA, localurile de orice tip trebuie să ia în calcul redecorarea măcar o dată la 5 ani. Cu astfel de artificii, lemnul are din nou de câștigat fenomenal de mult, fiind ales cu precădere pentru amenajarea de interior diurnă. Folosing Galaxy, ca concept sau soluție, seara și noaptea aduce un plus de nou și o altă înfățișare folosind doar câteva surse de lumină neagră plasate inteligent.

finisaj fotoluminiscent pentru lemn
Galaxy – RoHol
finisaj fotoluminiscent pentru lemn
Galaxy – RoHol
finisaj fotoluminiscent pentru lemn
Galaxy – RoHol
finisaj fotoluminiscent pentru lemn
Galaxy – RoHol

Deja am convingerea că tâmplarul modern este obligat să se upgradeze, să aibă un minim de cunoștințe de electronică, electrice, poate chimie și uneori chiar și programare. Utilizarea unui CNC implică desigur cunoștințe de operare PC elementare, iar în lumina ( neagră) a faptelor recent prezentate cu acest finisaj fotoluminiscent, colaborarea cu un automatist-electronist devine de actualitate.

E bine să faceți diferența dintre efectele luminoase diferite ce se găsesc sub denumirile : Fosforescent, Fluorescență și Chimioluminiscență.

Imaginile de mai jos au fost vizualizate de sub 1000 de ori, deși au relevanță cât mai mult de 1000 de cuvinte.

Concluzii:

Indiferent de soluția aleasă, este evident că imaginația meșterilor, ajutată de aprecierea naturală a ființei umane pentru lumină pot duce la rezultate absolut spectaculoase, poate nebănuite ca recul comercial, dar e nevoie de deschidere. Informați-vă, citiți, citiți-ne pe noi, ne dorim să aducem idei sau informații utile la cunoștința celor ce iubesc lemnul, fie că-l prelucrează, fie că-l achiziționează.

V-ați gândit vreodată la un astfel de finisaj fotoluminiscent? Dacă nu, cum vi se pare? Dacă ați avea de unde v-ar interesa o astfel de achiziție?

Cu drag, de minți luminate!

finisaj fotoluminiscent pentru lemn
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.